NS strikt Capgemini als it-beveiliger

Dit artikel delen:

De Nederlandse Spoorwegen (NS) werkt op verschillende vlakken aan het verbeteren van de it-weerbaarheid. Een van de acties is het aantrekken van één partner die de komende jaren beveiligingskennis levert binnen de context van NS. Na een aanbesteding is de keuze op Capgemini gevallen.

NS heeft met Capgemini een vijfjarig contract gesloten met een optie tot verlenging van maximaal drie jaar. Naast dat de automatiseerder met zijn kennis moet bijdragen aan het versterken van de cyberbeveiliging van het spoorbedrijf wil NS door te kiezen voor één leverancier een einde maken aan het huidige versnipperde landschap van inhuurpartijen.

Volgens het bedrijf staat deze versnippering het opbouwen van voldoende specifieke domeinkennis over NS en it-beveiliging in de weg. Bij Capgemini wordt nu een pool van mensen gevuld die hierin gespecialiseerd zijn waarbij het spoorbedrijf ook nog eens een strakkere regie kan voeren.  

Naast de keuze voor Capgemini loopt er bij NS nog een aanbesteding voor het aantrekken van één leverancier voor securitytesten. Daarbij gaat het om een vierjarige overeenkomst met een optie tot verlenging van maximaal vier jaar.

Vorige week werd bekend dat het spoorbedrijf een nieuwe chief information security officer (ciso) heeft aangesteld in de persoon van Dimitri van Zantvliet Rozemeijer. Hij komt over van ict-diensverlener Ordina. Daar was Van Zantvliet Rozemeijer de afgelopen jaren actief als hoofd cybersecurity & compliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.