Logius huurt voor 225 miljoen applicatiediensten in

Dit artikel delen:
Duimen

Na een aanbesteding heeft it-beheerder voor de overheid Logius vijf nieuwe raamovereenkomsten voor applicatiediensten gesloten. Tot de gelukkige partijen behoren Atos , Capgemini, CGI, Netcompany en Ordina. De geschatte totale waarde bedraagt 255 miljoen euro over de looptijd van minimaal twee tot maximaal vier jaar.

Het vijftal dingt vanaf dit najaar steeds in minicompetities mee naar opdrachten voor applicatiediensten voor het primaire proces van Logius. Het gaat bijvoorbeeld om  authenticatiemiddelen, digitale post en notificaties zoals DigiD, DigiD Machtigen en MijnOverheid, voor zowel burgers als ondernemers. Werkzaamheden die hieronder vallen zijn beheer- en onderhoud, (door)ontwikkeling, migratie, (re)transitie, kwaliteitsborging, het geven van (ad hoc) advies en het verlenen van service integratie.  

Naast gebruikelijke grote partijen als Atos, Capgemini, CGI en Ordina is Netcompany een opvallende winnaar. Het Deense bedrijf met een vestiging in Delft claimt een jarenlange ervaring te hebben in het moderniseren van applicaties voor diverse ministeries in zowel Nederland als Denemarken en ziet mogelijkheden om samen met Logius het applicatielandschap te vernieuwen.  Het agentschap wil een stap zetten op het gebied van containerisatie, de SAFe/Agile-methode, volledige automatisering en integrale monitoring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-20T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.