Logius huurt voor 225 miljoen applicatiediensten in

Dit artikel delen:
Duimen

Na een aanbesteding heeft it-beheerder voor de overheid Logius vijf nieuwe raamovereenkomsten voor applicatiediensten gesloten. Tot de gelukkige partijen behoren Atos , Capgemini, CGI, Netcompany en Ordina. De geschatte totale waarde bedraagt 255 miljoen euro over de looptijd van minimaal twee tot maximaal vier jaar.

Het vijftal dingt vanaf dit najaar steeds in minicompetities mee naar opdrachten voor applicatiediensten voor het primaire proces van Logius. Het gaat bijvoorbeeld om  authenticatiemiddelen, digitale post en notificaties zoals DigiD, DigiD Machtigen en MijnOverheid, voor zowel burgers als ondernemers. Werkzaamheden die hieronder vallen zijn beheer- en onderhoud, (door)ontwikkeling, migratie, (re)transitie, kwaliteitsborging, het geven van (ad hoc) advies en het verlenen van service integratie.  

Naast gebruikelijke grote partijen als Atos, Capgemini, CGI en Ordina is Netcompany een opvallende winnaar. Het Deense bedrijf met een vestiging in Delft claimt een jarenlange ervaring te hebben in het moderniseren van applicaties voor diverse ministeries in zowel Nederland als Denemarken en ziet mogelijkheden om samen met Logius het applicatielandschap te vernieuwen.  Het agentschap wil een stap zetten op het gebied van containerisatie, de SAFe/Agile-methode, volledige automatisering en integrale monitoring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-20T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.