Bechtle en Centralpoint ook in mega-tender Rijk

Dit artikel delen:
werkplek

De komende twee tot vier jaar verzorgen dienstverleners Bechtle en Centralpoint de levering van monitors, Android-toestellen, laptops en vaste ict-plekken aan twaalf ministeries. Zij doen dit telkens in minicompetitie met Protinus IT, waarvan het raamcontract voor deze werkplekhardware al eerder werd bekendgemaakt.

Namens de deelnemende rijksorganisaties heeft het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) drie opdrachten gegund aan het drietal. De aanbestedingen hebben een looptijd van twee jaar, met een maximale verlenging van tweemaal een jaar. Het betreft raamovereenkomsten waarbij de resellers voor elke deelopdracht moeten wedijveren.

Bij elkaar hebben de drie gegunde aanbestedingen een maximale waarde van 360 miljoen euro: 60 miljoen voor de tender 'Beeldschermen', 60 miljoen voor 'Android Devices & Accessoires' en zo'n 240 miljoen voor het contract 'Laptops & Vaste ICT'.

Defensie en duurzaamheid

De opdrachten vormen onderdeel van de categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) 2021. Opvallende verschillen tussen IWR2021 en voorganger IWR2016 zijn de deelname van het ministerie van Defensie en de aandacht voor duurzaamheid van de resellers en de producten.

In het kader van IWR2021 lopen nog twee andere tenders: één voor Apple-apparatuur en een ander voor overkoepelende werkplekdienstverlening. Het is de verwachting dat deze binnen enkele weken worden gegund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-30T15:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.