Prowise scoort dikke Duitse digibordendeal

interactief scherm digitaal leren

De Brabantse aanbieder van digiborden voor het onderwijs, Prowise, heeft opnieuw een flinke opdracht binnengesleept. Het bedrijf uit Budel levert de komende jaren digitale schoolborden in de stad Dortmund. Die aanbesteding levert zo’n vijftien miljoen euro aan omzet op.

De opdracht in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is de tweede grote aanbesteding in Duitsland die het bedrijf mag doen. In de zomer van 2020 haalde Prowise een opdracht binnen in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.

Binnen het Duitse onderwijs wordt de komende jaren fors geïnvesteerd in digitalisering van leermiddelen. ‘In heel het land stappen leerkrachten over van de in Duitsland nog gangbare krijtborden naar de interactieve digiborden’, meldt Prowise. Die aanbestedingen in het onderwijs zijn onderdeel van een driejarig investeringsplan in Duitsland met de naam Digipakt.

Prowise stelt dat de constante groei in  de Duitse markt verantwoordelijk is voor een toenemend deel van de omzet. Het bedrijf deelt niet mee om welk aandeel het gaat.

Privacy en security

In de digiborden-markt richt Prowise zich naast prijs-kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid sterk op privacy en security. Zo vinden software-updates plaats via eigen servers in Duitsland, verzekert het bedrijf.

Ook beschikken de producten over allerlei certificeringen zoals ISO 27001 en ISO 27017 en onder meer  verificaties van het Duitse AV-Test Institute. Ook zit het bedrijf in het traject voor een BSI IT-Grundschutz-certificering. Prowise is ook aangesloten bij het Cyber Weerbaarheidscentrum van de Brainport-regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-24T10:20:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.