Belastingdienst selecteert tien inhuurpartijen

Dit artikel delen:

De Belastingdienst heeft een nieuwe raamovereenkomst gesloten met tien gegunde opdrachtnemers voor de inhuur van ict-professionals. Het vierjarig contract heeft een geschatte waarde van 150 miljoen euro per jaar en gaat in op 1 januari.

De Belastingdienst beschikt zelf over een InformatieVoorziening (IV)-organisatie voor het leveren van it-functionaliteit bij de uitvoering van de bedrijfsprocessen. Daar werken zo'n drieduizend man die ict-diensten leveren, het beheer en onderhoud van IV-applicaties en infrastructuur uitvoeren en nieuwe IV-applicaties ontwikkelen. Die capaciteit is kennelijk niet voldoende want er lopen nog tal van externen rond; dit jaar gaat het om zo'n negenhonderd ingehuurde ict'ers.

Middels een nieuwe inhuuraanbesteding heeft de fiscus tien partijen aangetrokken die vanaf het nieuwe jaar externe krachten kunnen regelen. Via minicompetities wordt dan bepaald wie bij de verschillende opdrachten ict'ers  mag leveren. De meest gevraagde functieprofielen zijn gericht op testmanagement, systeem- en applicatieontwikkeling, infrastructuurmanagement, gebruikersondersteuning en architectuur.

Het tiental bestaat uit het consortium van Linkit, Bartosz, Divetro en Techforce1, Flexvalue, Ordina, De Staffing Groep, Capgemini, Between Staffing, SQL Integrator, Yacht en Seven Stars en de combinatie Cimsolutions/SLTN.

Mêlée van spelers

Een aantal van de winnende partijen werkt met onderaannemers, zoals Between Staffing. Deze personeelsmakelaar trekt in deze raamovereenkomst op met de bedrijven Accenture, You Get, IT Topdogs, Quintor, CoreBase, Next Ventures, NSX - Normalized Systems, Smart-ICT, Technology Management and Network Services, Isatis Business Solutions, Quest4, Novadoc ECM, PW Consulting, Grey Matter Matters, Praegus, Praegus Connect, Rubicon en Valori Quality Assurance & Testing.

Seven Stars meldt dat het zich gezamenlijk heeft ingeschreven met de onderaannemers Ilionx, Brunel Nederland BV, Anylinq, BP3 Netherlands BV, Cavero, Closesure, Conclusion Xforce, Entrador, Frontmen, Get There Holding, HPE, ICU, ITQ, Jdriven, Neomax, PW Consulting, Quad, Squerist, Viqtor Davis en Working Spirit.

En Flex Value laat weten dat het samenwerkt met Supply Value, LindenIT, Salves, Prodicom, Lemonshark, Fullstaq, CodeBeez, Codezilla, DataWorkz, Dutchworkz, JPoint, Epic Agility, DeUXers, Groundworkz, Skyworkz en Educom/Detacom.

Bij de Belastingdienst liep in september een vacature voor het aantrekken van een inhuurmanager die de overgang van de huidige naar de nieuwe inhuurmantel in goede banen moet leiden. Dat lijkt gezien bovenstaande 'mêlee van spelers' geen overbodige luxe. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-12T10:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.