Provincie Groningen kiest Bytesnet als datacenter

De provincie Groningen heeft Bytesnet na een aanbesteding als datacenterpartner geselecteerd. Daarvoor migreert de provincie haar apparatuur, die momenteel grotendeels in eigen huis is ondergebracht naar het datacenter d’Root van Bytesnet op de Zernike Campus in de stad Groningen én naar het Datacenter Eemspoort (DCE) van het UMCG. Dit fungeert als tweelinglocatie.

De provincie laat weten voor Bytesnet te hebben gekozen vanwege de beste verhouding tussen kwaliteit en prijs. Ook de duurzame wijze waarop de datacenterspecialist zijn dienstverlening inricht is voor de provincie Groningen een belangrijke reden om met het bedrijf in zee te gaan. Zo wordt de warmte van de servers vanaf volgend jaar geleverd aan WarmteStad in Groningen. Met dit warmtenet worden in de nabije toekomst zo'n tienduizend huishoudens, instellingen en bedrijven in het noordelijke deel van de stad voorzien van duurzame warmte, is de ambitie.

Bytesnet faciliteert het hosten van de it-apparatuur van de provincie samen met het datacenter DCE van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op industrieterrein Eemspoort in Groningen. De it-omgeving wordt in een zogeheten twin-datacenterconcept ingericht, waarbij d’Root en DCE over en weer als backup- en herstelmogelijkheid van de opgeslagen gegevens dienen. In DCE staan de ict-systemen van d’Root als een gespiegelde omgeving.

Fundament

'De wens om alle data samen te brengen op één locatie in een veilige en geconditioneerde omgeving is een belangrijk onderdeel van de nieuwe digitaliseringsstrategie van de provincie Groningen. Met deze stap naar Bytesnet leggen wie hiervoor een goed fundament', laat Fred Hassert, manager Finance & Control van de provincie, weten.  

De verhuizing vereenvoudigt het voor de provincie om data beter te benutten en deze ook beschikbaar te stellen voor gebruik door derden. Met de opslag en beheer van de data in d’Root kan de provincie Groningen ook voldoen aan alle normen voor dataopslag. Daarbij gaat het om veilige opslag en bewaking alsook privacy. Het datacenter is uitgerust met volledig redundante stroomvoorzieningen, noodvoorzieningen voor stroomuitval, automatische branddetectie en blusinstallaties. Bytesnet beschikt over alle vereiste (ISO)-certificeringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-13T12:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.