PQR wint ict-aanbesteding gemeente Delft

Partners handen boks

Ict-dienstverlener PQR heeft een Europese aanbesteding van de gemeente Delft binnengehaald. Het bedrijf gaat de gemeente helpen bij de implementatie van een op Nutanix-technologie gebaseerd hci-platform (hyperconverged infrastructure). De opdracht heeft een looptijd van vijf jaar. De contractwaarde wil het bedrijf niet delen.

Hyperconverged infrastructuur (hci) is een softwaregedefinieerde ict-infrastructuur die alle elementen van conventionele hardwaregedefinieerde systemen virtualiseert. Het gaat bijvoorbeeld om gevirtualiseerde rekenkracht (computing), softwaregedefinieerde opslag en gevirtualiseerde netwerken.

Het hci-platform moet een ‘stabiele onderlaag’ bieden voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. In Delft zijn de infrastructuur-, platform- en softwarediensten ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden van ambtenaren de laatste jaren flink gegroeid. Om meer grip te krijgen op die ‘as a service-omgevingen’ heeft de gemeente besloten om haar infrastructuur te moderniseren en ‘wendbaarder’ te maken.

PQR wordt ook strategisch partner voor advies over de ict-ontwikkelingen binnen de gemeente.

Systeemeisen

De gemeente Delft stelde als eisen aan het platform dat het vanuit één omgeving schaalbaar moet zijn en geïntegreerd kan worden in de bestaande infrastructuur. Ook stonden een self service-portal voor het kunnen uitrollen van virtuele machines en applicaties en ondersteuning van de grootste aanbieders van publieke clouddiensten op het lijstje met eisen.

Er deden in totaal vier partijen een gooi naar de opdracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-10T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.