Justitie weer met Solvinity in zee

Dit artikel delen:

Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft de langdurige samenwerking met Solvinity een vervolg. De Amsterdamse it-dienstverlener regelt voor de instantie een nieuw systeem voor beveiligde internettoegang (JuBIT3), de opvolger van JuBIT2, dat sinds 2012 bij Solvinity in beheer is. Solvinity doet ook de dienstverlening daaromheen.

De nieuwe opdracht omvat het ontwerp, de implementatie en het beheer van dit centrale koppelvlak tussen het afgeschermde interne netwerk en externe netwerken zoals internet en cloudplatformen. Daarnaast levert Solvinity aanvullende beheerde diensten voor de negentien sectoren van het ministerie. 

Veilige verbindingen met externe netwerken zijn van groot belang voor de dienstverlening van Justitie aan burgers en bedrijfsleven. Zeker nu het aantal digitale dreigingen vanuit deze externe netwerken toeneemt. Om de toegang tot externe netwerken te beveiligen, heeft Solvinity het Jupiter-platform ontworpen: het Justice Platform Infrastructure for Internet, Exploration and Resilience. Jupiter wordt geleverd als combinatie van security-, hosting- en monitoringdiensten. Kwaadaardig informatieverkeer wordt gefilterd. Daarmee zijn aanvallen op gemeenschappelijke diensten, vitale systemen en het interne netwerk te voorkomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-09T12:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.