Justitie weer met Solvinity in zee

Dit artikel delen:

Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft de langdurige samenwerking met Solvinity een vervolg. De Amsterdamse it-dienstverlener regelt voor de instantie een nieuw systeem voor beveiligde internettoegang (JuBIT3), de opvolger van JuBIT2, dat sinds 2012 bij Solvinity in beheer is. Solvinity doet ook de dienstverlening daaromheen.

De nieuwe opdracht omvat het ontwerp, de implementatie en het beheer van dit centrale koppelvlak tussen het afgeschermde interne netwerk en externe netwerken zoals internet en cloudplatformen. Daarnaast levert Solvinity aanvullende beheerde diensten voor de negentien sectoren van het ministerie. 

Veilige verbindingen met externe netwerken zijn van groot belang voor de dienstverlening van Justitie aan burgers en bedrijfsleven. Zeker nu het aantal digitale dreigingen vanuit deze externe netwerken toeneemt. Om de toegang tot externe netwerken te beveiligen, heeft Solvinity het Jupiter-platform ontworpen: het Justice Platform Infrastructure for Internet, Exploration and Resilience. Jupiter wordt geleverd als combinatie van security-, hosting- en monitoringdiensten. Kwaadaardig informatieverkeer wordt gefilterd. Daarmee zijn aanvallen op gemeenschappelijke diensten, vitale systemen en het interne netwerk te voorkomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-09T12:01:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.