DNB ziet af van verlengen Centric-contract

Dit artikel delen:
Contract versnipperd verscheurd

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt geen gebruik van de optie tot verlenging in haar vierjarige contract met Centric dat op 1 april 2023 afloopt. Het niet lichten van deze optie betekent een forse tegenvaller voor het it-bedrijf van de in opspraak geraakte Gerard Sanderink.

De centrale bank van Nederland bereidt zich thans voor op een nieuwe aanbesteding, zo bevestigt een woordvoerder. Centric kan wel meedoen aan deze aanbesteding. DNB bevestigt dat het huidige contract voorziet in een mogelijkheid tot verlenging. ‘Centric kan inschrijven op de nieuwe aanbesteding, evenals andere partijen. In geval van een nieuwe leverancier wordt de positie van de betrokken medewerkers geborgd in goed overleg met Centric en onder de toepasselijke regelgeving', aldus de woordvoerder.

Insiders vinden het opmerkelijk dat DNB afziet van de optie tot verlenging. Normaliter neemt een klant die optiejaren af als die tevreden is. Uitstappen en weer on-boarden bij een ander is doorgaans duurder. Bij de zittende partij heb je die kosten uiteraard niet. 

Mocht Centric volgend jaar buiten de boot vallen, dan is het de vraag of de vijftigtal ex-DNB’ers die Centric in 2019 overnam, naar de nieuwe dienstverlener over gaan.

Niet helemaal duidelijk is waarom DNB de opties tot verlenging niet licht. De bank zegt het maximale uit de markt te willen halen. en gaat niet in op de nodige commotie rond Centric en eigenaar Gerard Sanderink, die steeds meer het contact met de realiteit verliest. Maar vaststaat dat de bank daar niet van gediend is.

De bemoeienis van Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek met het raamcontract in 2019 heeft de relatie met DNB ook weinig goeds gedaan. Medewerkers van de bank zijn nog niet vergeten dat de Brabantse cybercharlatan hen een gebrek aan kennis over cybersecurity had verweten. Ook met haar wens tot inzage in de cv’s van de centrale-bankmedewerkers heeft ze geen vrienden gemaakt. Haar vraag of tachtig procent van hen meteen kon worden ontslagen, vergrootte de commotie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En dan vragen jullie je nog af waarom het niet helemaal duidelijk is waarom DNB het contract niet verlengt ?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-09T12:08:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.