SLTN en Axians regelen ict-netwerk van CBR

Axians en SLTN vervangen de vaste netwerkinfrastructuur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het netwerk biedt gebruikers, locaties en externe partijen toegang tot de diensten van de organisatie. De twee dienstverleners wonnen in april de zogeheten Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters (Road 2021). Ze zetten daarbij in op software-defined networking en nieuwe securitytechnologie, waardoor het netwerkbeheer wordt vereenvoudigd, geautomatiseerd en beveiligd.

De gegunde opdracht maakt deel uit van het programma IT for Purpose, waarmee het CBR zijn ict-landschap wil verbeteren en klaar maken voor de toekomst. Het draait daarbij om efficiënt beheer, beveiliging, schaalbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit.

Naast de levering en implementatie van het netwerk, nemen SLTN en Axians ook het onderhoud en beheer op zich. Ze gebruiken daarvoor technologie van HPE Aruba, VMware en Fortinet. Axians levert het netwerk en de security, terwijl SLTN de servers en storage regelt.

Het CBR neemt jaarlijks anderhalf miljoen examens af.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-31T12:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.