TNG en Caesar nieuwe inhuurpartners Wigo4it

Dit artikel delen:

Wigo4it heeft het consortium TNG Staffing en Caesar Groep geselecteerd als vaste leveranciers voor de inhuur van extern it-personeel en -expertise. Wigo4it is de ict-dienstverlener voor het sociale domein van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Om verzekerd te zijn van voldoende it-capaciteit, werkt de gemeentelijke it-dienst (170 man) ook met inhuurkrachten. Na een nieuwe aanbesteding is hiervoor onder andere de combinatie TNG Staffing/Caesar Groep aangetrokken. Zij zorgen de komende jaren voor de bemiddeling van it-specialisten.

TNG Staffing is een it-personeelsmakelaar uit Amsterdam. Caesar Groep uit Utrecht is een ict-dienstverlener die zich heeft gespecialiseerd in detachering, technologisch advies, projecten en beheer, met veel ervaring op de overheidsmarkt.

Drie percelen

De aanbesteding voor de inhuurkrachten bestaat uit drie percelen: specialistisch ict-personeel (cloud, devops en agile), ict-management en ict-kennis (andere ict-functies dan die uit perceel 1) en staffunctionarissen.

Voor perceel 1 selecteerde Wigo4it de combinatie Linkit - DiVetro en De Staffing Groep. Het tweede perceel leverde naast TNG/Caesar als winnaars Linkit/DiVetro en Ukomst op. De Staffing Groep sleepte ook perceel 3 in de wacht.

De raamovereenkomst heeft een looptijd van twee jaar, met twee keer de optie tot een verlenging met een jaar. De geschatte maximale waarde voor vier jaar bedraagt veertig miljoen euro, verdeeld over perceel 1 (twaalf miljoen), perceel 2 (24 miljoen) en perceel 3 (vier miljoen).

Transformatie

Een van de kerntaken van Wigo4it is het maken van applicaties voor de verstrekking van bijstandsuitkeringen. Spil daarin is het product Socrates. Dat wordt de komende jaren doorontwikkeld tot een cloudoplossing. Gelijktijdig wil de it-dienst zich omvormen tot een agile devops-organisatie.

Van de inhuurpartners wordt verwacht dat ze expertise aandragen die deze digitale transformatie tot een goed einde kan brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T11:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.