Defensie breidt encryptie uit via Sectra Tiger

Dit artikel delen:
Sectra Tiger 7401

Sectra Tiger-toestel.

Het ministerie van Defensie breidt de encryptiemogelijkheden van de mobiele Sectra Tiger-toestellen uit. Via de hard- en software van die toestellen zijn nu grotere bestanden te versturen. Eerder werden voornamelijk spraak en chat versleuteld.

Om grotere gerubriceerde documenten te versturen, is de bandbreedte opgeschroefd, meldt Jeroen Muijnck, managing director van Sectra. Het van oorsprong Zweedse bedrijf ziet door de instabiele veiligheidssituatie in Europa de vraag naar oplossingen voor beveiligde communicatie toenemen. Met de nieuw aangekochte apparatuur voor beveiligde bestandsverspreiding kunnen gebruikers volgens hem op een gebruikersvriendelijke manier documenten verzenden en ontvangen. De oplossing is ook in te zetten als een persoonlijke centrale dataopslag of als samenwerkingsinstrument. 

Het contract is getekend in oktober 2022. Het is de tweede order van het ministerie van Defensie dit jaar. Eerder werden al nieuwe Sectra Tiger/S 7401 lte-toestellen besteld.

Quantumbestendig

Met die beveiligde mobiele telefoon gekoppeld aan versleutelingssoftware kunnen gebruikers gerubriceerde documenten uitwisselen. De oplossing is door Nederlandse autoriteiten en de EU bovendien bestempeld als quantumbestendig. Dat betekent dat de encryptieaanvallen met quantumcomputers, die de versleuteling proberen te kraken, moet kunnen doorstaan. De apparatuur is ook geclassificeerd voor de inzetbaarheid bij geheime operaties.

Het ministerie van Defensie gebruikt sinds 2004 de oplossingen van Sectra voor beveiligde communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-14T10:56:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.