CGI en IQGeo bouwen veldwerkers-systeem Stedin

Netbeheerder Stedin heeft CGI met softwareontwikkelaar IQGeo gekozen voor de ontwikkeling, implementatie, het onderhoud en beheer van BMR Mobile, een mobiele oplossing voor het Bedrijfsmiddelenregister (BMR). Dit register is een belangrijke informatiebron voor veel kernprocessen van Stedin.

Voor de noodzakelijke aanleg- en onderhoudsprocessen, nieuwe aansluitingen en inspecties en het oplossen van storingen gebruiken zo’n 1.200 medewerkers en aannemers van Stedin in hun dagelijkse werk data uit het BMR. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is actuele, complete en betrouwbare data – onder andere in de vorm van ontwerptekeningen – nodig. Hoe nauwkeuriger de medewerkers in het veld weten hoe de elektriciteitskabels en gasleidingen in de grond liggen, hoe efficiënter en sneller zij kunnen handelen. Hoge datakwaliteit is dan ook een belangrijke voorwaarde om de netten adequaat te kunnen beheren en benutten. Het te ontwikkelen BMR Mobile moet dit mogelijk maken.

De mobiele oplossing biedt Stedin straks meer zicht op de actuele situatie van bedrijfsmiddelen als elektriciteitskabels en gasleidingen. Het digitaliseert traditionele papieren informatie (zoals formulieren) die nodig is voor het BMR. Zodoende kan er sneller worden geschakeld tussen medewerkers in het veld en medewerkers op kantoor. De netbeheerder gaat met het oog op de  energietransitie de infrastructuur in versneld tempo uitbreiden en verzwaren. De beschikbaarheid van hoogwaardige data biedt ondersteuning bij die opgave.

CGI zorgt voor de implementatie van BMR Mobile bij Stedin en is daarnaast verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de mobiele oplossing. De duur van het contract is zes jaar, met de mogelijkheid om nog twee keer met twee jaar te verlengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-14T17:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.