Mokumse miljoenenorder voor Protinus IT

Dit artikel delen:

De aanbesteding 'Standaard software en aanverwante diensten' van de gemeente Amsterdam (als penvoerder) en Havenbedrijf Amsterdam is aan Protinus gegund. De raamovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar (inclusief verlengingsopties). De totale geraamde waarde is honderdtwintig miljoen euro voor de gemeente Amsterdam en 5,2 miljoen euro voor het havenbedrijf.

Met deze gunning aan Protinus zijn beide organisaties de komende jaren verzekerd van leveranties op het gebied van standaardsoftware, licenties inclusief onderhoud en support, alsmede ondersteuning bij implementatie/installatie. Ook cloudoplossingen zoals software-as-a-service (saas) en platform-as-a-service (paas) vallen onder de reikwijdte van deze aanbesteding.

Binnen deze opdracht waren de gemeente Amsterdam en Havenbedrijf Amsterdam onder andere op zoek naar de balans tussen functionaliteit, kosten en (milieutechnische en sociale) duurzaamheid. De aan te schaffen standaard software en daarmee samenhangende diensten vormen één van de belangrijke pilaren waarop de dienstverlening van de gemeentelijke tak Digitale Voorzieningen (DV) naar de stad rust. Zowel DV als de eindgebruikers van de standaard software verwachten daarom hoge kwaliteit van zowel de leveringen als de diensten. Met Protinus als (nieuwe) partner wordt er binnen de opdracht op een proactieve wijze invulling aan deze doelstellingen gegeven, is de inschatting van DV.

Tijdens de vierjarige looptijd zal de Houtense it-dienstverlener ook een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Amsterdam op het gebied van social return.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-25T14:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.