Vernieuwd Schengen Informatiesysteem live

Dit artikel delen:
Douane

Het vernieuwde Schengen Informatiesysteem (SIS) is vandaag in alle Schengenstaten live gegaan. Dit EU-informatiesysteem zorgt voor betere grenscontroles. Ook helpt het betrokken landen beter samen te werken in de strijd tegen criminaliteit.

Het systeem bevat informatie over gezochte of vermiste personen of personen die geen toegang hebben of (niet) mogen verblijven in het Schengengebied. Ook worden voorwerpen in dit informatiesysteem opgenomen, zoals auto’s, vuurwapens, en identiteitsdocumenten die verloren of gestolen zijn of gebruikt zijn bij een misdaad.

Het SIS bevat informatie over gezochte/vermiste personen of personen die geen toegang hebben of (niet) mogen verblijven in het Schengengebied. Zo worden terugkeerbesluiten van burgers van buiten de EU via het Schengen Informatiesysteem (SIS) in heel Europa zichtbaar.

Het Franse Idemia heeft het biometrisch systeem gebouwd dat plaats biedt aan de vingerafdrukken en gezichtsscans van meer dan vierhonderd miljoen Europeanen. De Belgische vestiging van het eveneens Franse Sopra Steria doet het onderhoud. Beide bedrijven werken al jarenlang voor de EU bij ‘mission critical’ it-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-07T11:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.