Solvinity helpt Kansspelautoriteit aan private cloud

Dit artikel delen:

De Kansspelautoriteit (Ksa) krijgt een nieuwe it-omgeving die in een private cloud staat. De goktoezichthouder kiest dienstverlener Solvinity om dit mogelijk te maken. Het Amsterdamse bedrijf verzorgt ook de applicatiehosting, beveiliging en beheert de data en de werkplekken. De opdracht heeft een looptijd van drie jaar, met vier mogelijke verlengingen van twee jaar.

De Ksa houdt toezicht op de markt voor kansspelen en probeert deze markt betrouwbaar en transparant te houden. Er werken ongeveer 140 krachten, die gebruikmaken van verschillende Exact-applicaties, zoals Synergy en Financials.

Het zelfstandig bestuursorgaan van de rijksoverheid was op zoek naar een partij die infrastructuurdiensten, servercapaciteit en opslagbeheer van data, applicatiehosting, werkplekbeheerdiensten aanbiedt en daarbij als enig aanspreekpunt fungeert. Belangrijke doelstellingen waren beveiliging, flexibiliteit bij op- en afschalen en de mogelijkheid om bij te blijven bij de laatste stand van de techniek.

Siem en soc

Na een Europese aanbesteding kwam Solvinity als beste uit de bus. Deze dienstverlener biedt de Ksa diverse opties, zoals siem (security information and event management), gebruik van het soc (security operations center), een portaal voor toegang tot de gebruikte applicaties, trainingen op het gebied van security en koppeling met DigiD, e-herkenning en Buckaroo.

Een deel van de dienstverlening worden uitgevoerd door partnerbedrijven van Solvinity. Voor de informatiebeveiliging bij Ksa schakelt het bedrijf Securify in, sinds 2021 een dochteronderneming. Securify gaat regelmatig pentests op de it-omgeving uitvoeren. Voor de overstap naar de nieuwe werkplekomgeving (onboarding) werkt Solvinity samen met zijn partner Compusmart.

De aanbestedingsdocumenten vermelden niet de waarde van deze opdracht. De aanbesteder heeft nog niet gereageerd op vragen van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-10T10:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.