E-zorg is eerste gekwalificeerde zorgserviceprovider

Dit artikel delen:

Het breedbandnetwerk E-zorg van KPN is als eerste datacommunicatienetwerk gekwalificeerd als zorgserviceprovider (ZSP). Deze providers maken communicatie van de informatiesystemen van zorgverleners met het landelijk schakelpunt mogelijk.

Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) heeft de eisen waaraan een ZSP moet voldoen opgesteld. "Het is goed dat er eisen zijn waaraan providers in de gezondheidszorg moeten voldoen. Het gaat tenslotte om vertrouwelijke informatie", aldus Maarten Wittop Koning van KPN. NICTIZ-directeur Gert-Jan Boven verwacht dat ook andere ZSP's zich snel kwalificeren.


Een zorgserviceprovider is een marktpartij die een beveiligde verbinding aanbiedt tussen een goedgekeurde informatieomgeving van zorgverleners en zorgverzekeraars en het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het LSP is een belangrijk onderdeel van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en verbindt alle zorginformatiesystemen onderling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-09T11:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.