Kabinet akkoord met wetsvoorstel EPD

Dit artikel delen:

De ministerraad stemt op voorstel van minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in met het wetsvoorstel voor een landelijk elektronisch patiëntendossier.

Met de invoering van een elektronisch patiëntendossier (EPD) kan de veiligheid in de zorg verbeterd worden. Fouten met medicatie kunnen beter worden vermeden, wat leidt tot minder ziekenhuisopnames en minder ernstige incidenten. Een wetsvoorstel van minister Klink schept de kaders voor het elektronisch patiëntendossier (EPD). Het regelt onder meer de verplichting voor zorgaanbieders om aan te sluiten op het EPD en de eisen waaraan de beveiliging moet voldoen. Ook de rechten van patiënten inclusief de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen deelname aan het dossier worden in het wetsvoorstel beschreven.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State wordt gestuurd. De tekst van het voorstel en het advies van de raad worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel wordt naar verwachting op 1 januari 2009 in werking gesteld. Eind vorige maand werd er een rapport gepresenteerd door Ernst & Young waarin gesuggereerd zou worden dat deze deadline niet zou worden gehaald. Het Nationaal Instituut voor ICT in de Zorg (Nictiz) reageerde daarop woedend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar vind ik de tekst van dit wetsvoorstel EPD?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-12T10:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.