Quintiq levert Thuiszorgplanner aan Rivas Zorggroep

Dit artikel delen:
Zorg

Quintiq levert een nieuw personeelplanningsysteem aan de Rivas Zorggroep. Met het pakket Thuiszorgplanner moeten ongeveer duizend thuiszorgmedewerkers effectiever worden ingezet.

Quintiq levert het softwarepakket Thuiszorgplanner aan de Rivas Zorggroep. Die zorgverlener is gericht op ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg en maatschappelijk werk in onder andere Brabant, Gelderland en Utrecht. Met de implementatie van het planningsysteem voor thuiszorg wil Rivas de productiviteit van thuiszorgmedewerkers verbeteren. Daarnaast streeft de instelling naar een hogere klanttevredenheid en een betere inzet van deskundigen. Met de nieuwe software moet Rivas beter in staat zijn om aan te sturen op kritische prestatieindicatoren.

Rivas koos uit twaalf potentiële aanbieders voor Quintiq vanwege de ervaring die de softwareleverancier uit Den Bosch heeft in de thuiszorgmarkt en de bredere inzetbaarheid van de programmatuur. De software kan in principe ook ingezet worden voor andere planningopdrachten van de zorgverlener.

De Rivas Zorggroep is de zesde organisatie die de Thuiszorgplanner van Quintiq inzet voor extramurale personeelsplanning. De West-Friese Zorggroep Omring, Vivent in Den Bosch, Thuiszorg Rotterdam, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek (Orbis Thuiszorg) en Proteion Thuiszorg Noord-Limburg gingen de zorgverlener voor.

Variabelen

Martijn van Gils, Marketing Director bij Quintiq: "Bij het maken van een planning in de thuiszorg spelen tal van variabelen een rol: steeds wisselende zorgvragen, een grote groep medewerkers met verschillende competenties en arbeidscontracten, wet- en regelgeving op het gebied van werktijden, en cao-afspraken. Al deze variabelen hebben invloed op de bedrijfsdoelstellingen, zoals het verhogen van de klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en productiviteit."

"De planningsoftware van Quintiq moet een organisatie in staat stellen om deze variabelen direct op te nemen in het planningsysteem", vervolgt Van Gils. "Het systeem houdt vervolgens bij het maken van planningen en roosters rekening met die variabelen. De ingebouwde intelligentie voorziet er daarbij niet alleen in dat alle variabelen gelijktijdig meegenomen worden, maar rekent ook de consequenties van elke verstoring voor de gehele planning door. Dit moet zorgen voor optimale flexibiliteit in het complexe planningproces."

Quintiq-partner DataBalk is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de implementatie van de software. Elmo ICT levert de pda' s waarmee de thuiszorgmedewerkers van Rivas kunnen communiceren met het centrale systeem en opdrachten kunnen ontvangen en afmelden. Naar verwachting is het systeem eind 2008 operationeel.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-14T06:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.