Ricoh gaat zorgalliantie met Zebra aan

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ricoh breidt zijn dienstenportfolio voor de gezondheidszorg uit middels een samenwerking met Zebra Technologies Europe, leverancier van barcode- en rfid-oplossingen. Als onderdeel van de samenwerking biedt Ricoh zijn klanten vanaf nu de Zebra LaserBand. De LaserBand-oplossing biedt zorgverleners de mogelijkheid om met Ricoh-apparatuur gekleurde en persoonlijke patiëntpolsbandjes af te drukken.

Ricoh streeft met de samenwerking naar verdere toepassingen van veilige patiëntenzorgoplossingen voor ziekenhuispatiënten in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Frankrijk. In de toekomst volgt uitbreiding naar heel Europa en het Midden-Oosten. De zorgdiensten van Ricoh zijn erop gericht medisch personeel sneller toegang te geven tot de meest recente en relevante patiëntgegevens en hen mogelijkheden te bieden die gegevens sneller uit te wisselen.

Patiëntpolsbandjes

Met de combinatie van de Zebra LaserBand en Ricohs oplossingen is het mogelijk om patiëntpolsbandjes te voorzien van belangrijke informatie, zoals naam en geboortedatum van de patiënt, eventuele allergieën, medische achtergrond en contactgegevens van de behandelend arts. Doordat in kleur kan worden afgedrukt, kan een duidelijke, herkenbare foto van de patiënt worden toegevoegd. Het kleurgebruik op de polsbandjes geeft bovendien snel inzicht in eventuele allergieën van de patiënt.

De polsbandjes doen de kans op administratieve fouten binnen de lokale ziekenhuisgemeenschap sterk afnemen en verbeteren de patiëntervaring. Het traditionele productieproces van plastic polsbandjes wordt vaak als tijdrovend ervaren. De bandjes zijn bovendien niet altijd goed schoon te houden. Toepassing van een Teflon-coating in combinatie met LaserBand-media stelt medewerkers in staat de polsbandjes moeiteloos af te drukken en waarborgt een efficiënte, probleemloze werkmethode.

Healthcare Multifunctional Series

De LaserBand is compatibel met de Healthcare Multifunctional Series van Ricoh (de SP 5200DN, SP 5200S en SP C430DN). De apparaten zijn zo gemaakt dat het vastlopen van papier bij het afdrukken van etiketten en polsbandjes wordt voorkomen. Per apparaat kunnen ook meerdere invoerunits voor papier worden geïnstalleerd. Regulier papier, receptenpapier, etiketten en polsbandjes kunnen zo bij elkaar worden opgeslagen.

Het nieuwe product vormt een uitbreiding van Ricoh’s bestaande gezondheidszorgportfolio dat onder meer bestaat uit oplossingen op het gebeid van e-health en eRecord Connect. Met deze oplossing kunnen documenten met één druk op de knop worden gedigitaliseerd. Door deze vorm van digitalisatie is een ziekenhuis in staat de efficiëntie van zijn dossierverwerking te verhogen.

Vakbeurs Zorg & ICT

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT, die van 25 tot en met 27 maart 2014 plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, laat Ricoh naast de nieuwe Zebra LaserBand ook zijn Self Service- en Hospitality-oplossing zien. Ricoh en partner Logis.P demonsteren via live demo’s dat de digitale patiëntenzuil en wachttijdschermen slim bijdragen aan optimale patiënten selfservice en up-to-date informatievoorziening.

Computable- topic Zorg

Er is op dit moment geen branche waar zoveel verschillende ict-vraagstukken spelen als in de zorgmarkt. Reden voor ict-vaktitel Computable om te starten met het nieuwe topic Zorg. De komende tijd worden meerdere ict-vraagstukken in de zorg behandeld met input van de eigen Computable-experts op het topic Zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-07T11:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.