Pharmapartners en Vtel koppelen ICT huisarts

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Pharmapartners en telecomleverancier Vtel gaan hun systemen voor huisartsen koppelen. Het gaat om de integratie van telecomoplossing Vcares in huisartsinformatiesysteem Medicom. Dat moet de bereikbaarheid en snelheid van huisartsenzorg verbeteren. Beide partijen hebben een verklaring getekend waarin de samenwerking is vastgelegd.

De samenwerkende bedrijven schrijven in een toelichting dat bereikbaarheid en beschikbaarheid voor huisartsenposten en huisartspraktijken een belangrijk thema is. 'Volgens de meest actuele richtlijn van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) moet een huisartspraktijk zes uur per dag bereikbaar zijn. Een patiënt moet altijd te woord worden gestaan door een medisch kundig persoon en in geval van spoed moet de beller binnen dertig seconden een medewerker aan de telefoon hebben, terwijl het aantal telefoontjes op de praktijk en bij de huisartsenpost alleen maar toeneemt.'

De integratie van het huisartsinformatiesysteem en de telecomoplossing bestaat uit meerdere stappen. Eerst wordt Medicom geïntegreerd in de telefonie-oplossing. Dat moet een betere afhandeling van in- en uitgaand belverkeer mogelijk maken. Het medisch dossier van de beller wordt automatisch geopend en de medewerker van de huisartspraktijk kan de patiënt direct vanuit het dossier bellen. De leveranciers: 'Er komt een geautomatiseerde triage door middel van voice response. De beller geeft via een geautomatiseerd systeem aan wat de aard en urgentie van de klacht is. Hierdoor kan het telefoontje direct naar de juiste hulpverlener worden geleid en deze heeft al de nodige achtergrondinformatie bij aanvang van het gesprek.'

TSS

Door de integratie van de systemen moet ook de telefonische bereikbaarheid beter in kaart worden gebracht. 'Op basis van deze managementinformatie kan de huisartspraktijk de bereikbaarheid verder verbeteren. Zorgverzekeraars stellen hier steeds meer eisen aan', aldus de leveranciers.

Pharmapartners is onderdeel van ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS). Volgens de leverancier wordt Medicom gebruikt door 1050 apotheken, 2200 huisartsen (fte) en 76 gezondheidscentra die zorg verlenen aan ongeveer 8,5 miljoen Nederlanders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-22T13:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.