Mint Solutions krijgt 4,4 miljoen voor groei

Dit artikel delen:

Maker van medicatieveiligheidssystemen Mint Solutions ontvangt een investering van ruim 4,4 miljoen euro. Het geld komt van zorginvesteerder Life Sciences Partners (LSP) en investeringsmaatschappij Seventure Partners. Met het bedrag hoopt het van oorsprong IJslandse bedrijf via Nederland uit te breiden naar de Duitse en Britse zorgmarkt. Mint levert MedEye. Dat systeem moet fouten met het toedienen van medicijnen aan patiënten voorkomen.

MedEye is een kast die aan het bed van de patiënt een 3D-model scant van de in te nemen medicijnen. Via beeldherkenning en de achterliggende database wordt de dosering en het type medicijn gecontroleerd. Het systeem wordt al gebruikt door het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

'Ook andere ziekenhuizen testen het systeem', meldt ceo en medeoprichter Gauti Reynisson. Hij legt uit: 'Het is belangrijk om de medicijnen vlak voor inname te controleren. Nu gebeurt dat in ziekenhuizen soms met het scannen van barcodes, maar dat is in de praktijk vaak niet werkbaar. Onze oplossing scant een 3D-model van elke pil en via beeldherkenning wordt het type medicijn en de dosering gecontroleerd. Dat gebeurt als de medicijnen in een bakje liggen. Daarna neemt de patiënt de medicijnen uit dat bakje onder toeziend oog van een arts in.'

Reynisson richtte het bedrijf Mint Solutions in 2009 samen met medestudent Ivar Helgason op. Beide studeerden aan de Amerikaanse tech-universiteit MIT. Voor de productplanning, marktverkenning en de zoektocht naar investeerders sloten de IJslanders zich aan bij het Europese hardware-acceleratieprogramma Startupbootcamp HighTechXL in Eindhoven.

Het bedrijf telt nu acht medewerkers in IJsland en vier in Nederland en hoopt dat aantal door de investering uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-08T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.