Erasmus MC en Amphia koppelen netwerken

Dit artikel delen:

Het Amphia Ziekenhuis en het Erasmus MC gaan samenwerken om bovenregionaal patiëntengegevens uit te kunnen wisselen. Hierdoor kunnen patiënten die door het Amphia Ziekenhuis in Breda worden doorverwezen naar het Erasmus MC in Rotterdam sneller hun behandeling voortzetten.

Via een ict-koppeling, gebaseerd op internationale standaarden als IHE –XDS en CCR, kunnen in principe alle ziekenhuizen die deze standaarden hanteren aanhaken op het netwerk.

De uitwisseling tussen de twee ziekenhuizen loopt via de koppeling van de twee regionale it-netwerken Rijnmondnet en UP Zuid. Dat verbindt Erasmus MC Rotterdam en het Albert Schweitzer Ziekenhuis, (Dordrecht) met het  Amphia Ziekenhuis (Breda, Oosterhout), het TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg en Waalwijk), het Instituut Verbeten (Tilburg, Breda en Den Bosch) en het St. Elisabeth Ziekenhuis (Tilburg).

Koppeling met andere netwerken

Voorlopig vindt de uitwisseling enkel plaats tussen het Erasmus MC en het Amphia Ziekenhuis. In theorie zouden deze regionale netwerken ook koppelingen kunnen aangaan met andere instellingen binnen Nederland.

Er wordt vooraf aan het traject altijd toestemming gevraagd aan de patiënt. Met die toezegging kunnen alle behandelende artsen informatie over de verwezen patiënten inzien met hun UZI-pas, een elektronische identificatie voor zorgverleners. Met de koppeling is de afgelopen maanden proefgedraaid met de afdeling Radiologie van het Erasmus MC. Nu starten de partijen met de uitwisseling van gegevens van oncologische patiënten. Daarna zullen meer afdelingen en meer verwijzende ziekenhuizen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd Ulco Woudstra (Amphia) en Peter Kijkuit (Erasmus MC) plus teamleden! Knap stukje werk, succes!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-09T11:16:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.