Cisco financiert ICT Amphia Ziekenhuis

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Cisco voorziet het Brabantse Amphia Ziekenhuis van een financiering voor vernieuwing van de ict-infrastructuur. De ict-investeringen worden in de vorm van een maandelijks bedrag in rekening gebracht. De intentie van Cisco en Amphia is een strategische samenwerking die zeker tot 2020 duurt. Financiële details over de financiering zijn niet gedeeld.

Beide partijen melden de financierings-overeenkomst in een gezamenlijk bericht. De vernieuwing van de ict-infrastructuur valt samen met de bouw van een nieuwe ziekenhuislocatie in Breda die naar verwachting in 2019 moet worden opgeleverd. Amphia heeft ook vestigingen in Oosterhout en Etten-Leur.

Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur van Amphia Ziekenhuis: 'De technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan razendsnel. Een hoogwaardige en betrouwbare ict-infrastructuur is voor ons, mede gelet op de vernieuwbouwplannen, cruciaal om te blijven innoveren.'

Volgens Hoette biedt de samenwerking met Cisco, naast de technische kennis, ook meer flexibiliteit dan een lening bij de bank. 'Hierdoor kunnen we beter inspelen op technologische ontwikkelingen. Het ziekenhuis heeft geconcludeerd dat de financieringsmodellen die Cisco voorstelt, het mogelijk maken te blijven innoveren. Ook zijn de kosten voor de komende jaren inzichtelijk.'

Vosko

Cisco Capital heeft Amphia aan een diepgaande kredietcontrole onderworpen. 'Amphia heeft daarbij volledige transparantie geboden en het ziekenhuis kwam zeer positief uit deze check', stelt Cisco dat ook adviseert om bij de nieuwbouw tot een optimale afstemming van gebouw en ict-infrastructuur te komen. Cisco-partner Vosko Networking is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het beheer van de nieuwe ict-infrastructuur.

Rob de Wildt, directeur publieke sector Cisco Nederland: 'We hebben de intentie om financieringsondersteuning zoals we Amphia hebben aangeboden, ook aan andere klanten in de gezondheidszorg aan te bieden. Ons doel is klanten te helpen om van de investeringspieken ten gevolge van technologievernieuwingen af te komen. Die pieken zijn voor veel ziekenhuizen onwenselijk en bedreigen de innovatie, omdat soms te lang wordt doorgegaan met verouderde technologie.'

De Wildt benadrukt dat de zorgsector voor Cisco een belangrijke markt is en financieringsmodellen voor investeringen in ict en langdurige samenwerkingsverbanden passen bij de strategie van de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-13T13:03:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.