Vooral jongeren staan open voor digitale zorg

Dit artikel delen:
Virtualisatie

Bijna een derde van de Nederlanders verwacht in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorgtoepassingen zoals e-consulten met specialisten. Vooral jongeren staan open voor zorg via internet. Op dit moment maakt ongeveer 10 procent al gebruik van zorg op afstand, onder Nederlanders jonger dan 35 jaar ligt dit percentage op 15 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. De eenvoudige en laagdrempelige mogelijkheid voor contact met een medisch specialist is voor één op de vijf respondenten de belangrijkste reden om gebruik te maken van digitale zorgtoepassingen.

Daarna wordt besparing van reistijd het meest genoemd (16 procent) Eén op de tien noemt de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen als reden.

'Consumenten kunnen zorg steeds meer in eigen hand nemen', licht Richard Dusink, manager marketing en sales bij Reggefiber toe. Als voorbeelden noemt hij medische consulten op afstand en bloedwaarden testen via een meetkastje.

Betrouwbare verbinding

Dusink: 'Op dit moment verwacht een derde van de Nederlanders in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorg. Om e-consulten soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat de internetverbinding thuis snel en betrouwbaar is.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nog minder menselijkheid voor de zorg (tenzij je schatrijk bent) zodat je nog sneller het ziekenhuis weer uit bent. Horizontaal welteverstaan.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-03T12:45:00.000Z Pim van der Beek