Meander MC lanceert patiëntenapp

Dit artikel delen:
Meander MC

Het Meander Medisch Centrum lanceert vandaag de Mijn Meander app voor haar patiënten. De applicatie is specifiek ontwikkeld voor smarthpones en tablets en moet de drempel voor interactie tussen ziekenhuis en patiënten verlagen. Uiteindelijk kunnen patiënten via de app consulten terugkijken en toegang krijgen tot hun elektronisch patiëntendossier.

Het medisch centrum uit Amersfoort heeft haar eerste versie van de app gelanceerd. Hiermee kunnen patiënten onder andere zien waar en wanneer zij een afspraak hebben en wat ze voor deze afspraak nodig hebben. In een volgend stadium wil het Meander MC meerdere functionaliteiten toevoegen. Mede daarom is er gekozen voor een native app die gebruik kan maken van de 'eigen' functies van de smartphone of tablet, zoals camera en agenda. Frank de Reij, ceo bij het MMC, zegt dat patiënten uiteindelijk via de app toegang moeten kunnen krijgen tot hun elektronische patiëntendossier. Daarnaast wil het MC consulten tussen patiënten en zorgverleners opnemen zodat patiënten deze later ook via de app kunnen terugkijken. ‘Tijdens afspraken krijgen patiënten soms veel informatie te verwerken, via de app kunnen zij deze nog een rustig terugzien’.

Het Meander Medisch Centrum heeft de applicatie samen met Funatic ontwikkeld. Deze Nederlandse ontwikkelaar van diverse portalen heeft ook andere toepassingen voor het Meander MC gerealiseerd. Net als de zorgportalen draait ook de app op het IBM-platform van Meander Medisch Centrum zodat meerdere toepassingen en connecties in de toekomst mogelijk zijn. In principe zouden andere medische instellingen deze app kunnen overnemen, maar daarvoor moeten er wel enkele aanpassingen worden doorgevoerd.

Bankensector

Voor de authenticatie heeft het Meander MC gekeken naar de bankensector, vertelt Vincent Luling, directeur digitaal en ict bij het MMC. Met een vijfcijferige pincode kunnen patiënten inloggen op de app. Daarvoor hoeven zij zich vooraf eenmalig te registreren via DigiD. De app is als service gratis beschikbaar voor alle patiënten van het Meander MC beschikbaar.

Een aanlooptijd van anderhalf jaar is nodig geweest voor alle voorbereidingen en om aan alle privacy en veiligheidsregels te voldoen. In het voortraject is Meander Medisch Centrum drie jaar geleden al gestart met het aanleggen van sterke basisinfrastructuur die uiteindelijk ook de capaciteit beschikbaar stelt voor deze ontwikkeling.

Innovatie centrum

Het Meander Medisch Centrum is zichtbaar aan het innoveren. Zo kreeg het eind 2013 een gloednieuw ziekenhuis en opende het eind 2014 het Meander Innovation centrum. Het Meander Medisch centrum legde daarbij een  groot Wi-Fi netwerk voor bezoekers en ontwikkelde het in samenwerking met Dell tablets voor verpleegkundigen. Nu rolt het medisch centrum dus een patiëntenapp uit. Deze is momenteel beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen en vanaf volgende week ook te downloaden voor smartphones met Windows-besturingssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-20T16:22:00.000Z Annemiek Sprado