i3 groep implementeert Lexmark HCM bij MCL

Dit artikel delen:

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) kies het Lexmark Healthcare Content Management (HCM) als nieuw klinische archiefsysteem. De ict-dienstverlener i3 groep uit Vianen is verantwoordelijk voor de implementatie. Het systeem slaat alle medisch en patiënt gerelateerde informatie op en maakt de patiëntinformatie voor zorgverleners inzichtelijk in Epic, het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier (epd) van het ziekenhuis. Vanaf april 2016 gaat het MCL werken met Epic in combinatie met Lexmark HCM.

Het MCL koos het Amerikaanse bedrijf Epic in 2014 als leverancier van het nieuwe epd. De Epic-oplossing vervangt de software van CSC-iSoft. In het nieuwe epd wordt alle zorg rondom de patiënt vastgelegd. Van afspraken en het operatieproces tot medicatie en facturering. Hiermee kan MCL naar eigen zeggen op een kwalitatief hoogstaande wijze patiëntgegevens vastleggen en is het ziekenhuis voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Nu gaat het ziekenhuis ook het klinische archiefsysteem vervangen. Het MCL kiest voor Lexmark HCM, dat wordt geleverd door ict-dienstverlener i3 groep uit Vianen. Met het nieuwe systeem beschikken zorgverleners van het ziekenhuis over alle informatie die zij nodig hebben om zo naar eigen zeggen de beste zorg te leveren aan de patiënt. Lexmark HCM zorgt binnen Epic voor een integratie van patiëntinformatie, zoals beelden en documentatie uit andere toepassingen. De zorgverleners kunnen hier volgens de leverancier op een efficiënt en veilige manier patiëntinformatie en medische beelden uitwisselen. Daarnaast kan het ziekenhuis de papieren dossiers terugbrengen. Dit draagt bij om volledig digitaal te gaan werken.

Vanaf april 2016 gaat het MCL werken met het nieuwe epd Epic in combinatie met Lexmark HCM. Tot die tijd werkt het platform als een database. Het MCL is het eerste ziekenhuis in Nederland dat met Lexmark HCM werkt. Op termijn is koppeling met andere ziekenhuizen mogelijk. Beelden en patiëntinformatie uit andere ziekenhuizen kunnen dan direct inzichtelijk worden voor de arts. Hierbij wordt voldaan aan de eisen op gebied van privacy en informatieveiligheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-30T11:23:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.