200 developers naar de gevangenis

Dit jaar staat de Dutch Health Hackaton in het teken van de geestelijke gezondheidszorg. Voor deze hackaton laten ruim tweehonderd developers zich vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden.

Volgens Louwra Weisfelt, manager marketing, communicatie en innovatie bij GGZ Friesland is innovatie binnen de ggz hard nodig omdat één op de vier Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met psychische problemen.

De Dutch Health Hackathon 2015 wordt georganiseerd in het weekend van 5 en 6 september 2015. Het doel is de geestelijke gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. Louwra Weisfelt: 'Door hackers, innovators, zorgprofessionals en patiënten samen te brengen worden er innovatieve concepten tot stand gebracht. Het is een perfect voorbeeld hoe co-creatie bijdraagt aan innovatieve en betere zorg.'

Echte innovatie

Volgens de initiatiefnemers bestaan de deelnemers meestal uit een mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatievelingen. Het winnende concept krijgt een prijs van vijfduizend euro. Foppe Hemminga, adviseur business- en klantinnovatie van De Friesland Zorgverzekeraar, neemt plaats in de jury. Volgens Hemminga is de wisselwerking tussen de verschillende disciplines en invalshoeken de manier waarop echte innovatie tot stand komt. Er hebben zich al veel teams aangemeld, maar er is nog ruimte voor meer.

Het hele weekend worden er inspirerende talks en workshops gehouden door mensen uit het werkveld. Zo presenteert Nederlands grootste ethische hacker Mischa van Geelen en legt social-media deskundige Gerard Duursma uit hoe de deelnemers gebruik kunnen maken van de 'digitale snelweg'. Daarnaast zijn de nieuwste gadgets en technieken te bewonderen. Het hele weekend lopen professionals, zorgdeskundigen en patiënten rond om de deelnemers te ondersteunen. Daarnaast zijn er het hele weekend tussentijdse verrassingen en activiteiten om het energiepeil hoog te houden.

Deelnemen

Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds gratis aanmelden voor de hackathon via www.dhh2015.nl. Elk deelnemend team bestaat uit maximaal zes personen. Aanmelden kan als team of individueel. Individuele aanmeldingen worden in teams geplaatst waar hun vaardigheden het best tot zijn recht komen.

Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen tijdens de Dutch Health Hackathon. De keynotes en presentaties zijn deze dagen gratis toegankelijk en er worden tevens masterclasses georganiseerd om te leren programmeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-13T11:40:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.