Magentazorg kiest Unit4 Cura als centraal ECD

Dit artikel delen:
verpleegster zuster vrouw

Magentazorg gaat over op het elektronische cliëntendossier (ecd) van Unit4. Met dit Cura ECD voert de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisatie één systeem in waarmee cliëntdossiers centraal zijn op te slaan. Magentazorg is ontstaan uit een aantal fusies, waardoor er op verschillende locaties op uiteenlopende manier wordt gewerkt. De zorgorganisatie wil over naar een oplossing die gezamenlijk werken en efficiënter opereren mogelijk maakt.

Als eerste gaat Magentazorg aan de slag met de invoering van het administratieve gedeelte. Tegelijkertijd start de voorbereiding voor het invoeren van het zorg- en behandeldossier in de intramurale zorg. Naar verwachting is Unit4 Cura eind 2016 volledig in gebruik voor de intramurale zorg. De invoering van het ECD voor de extramurale zorg volgt later, in 2017.

Het is de bedoeling dat medewerkers de gegevens bij voorkeur éénmalig en direct verwerken op de plaats waar zij de zorg daadwerkelijk verlenen. 'Het ecd van Unit4 ondersteunt ons niet alleen in het samenvoegen, ordenen en delen van grote hoeveelheid informatie in verschillende dossiers, het helpt onze medewerkers ook om betere zorg te leveren omdat informatie centraal beschikbaar en actueel is. Dat levert tijdswinst op waardoor er meer aandacht kan worden besteed aan cliënten, aldus Nicole de Reuver, projectleider bij Magentazorg.

Magenta

Magentazorg heeft veertien woonzorglocaties in Noord-Kennemerland en is de moederorganisatie voor Actiezorg en Behandelzorg. Actiezorg levert thuiszorg, hulp bij het huishouden, dagbesteding en ambulante begeleiding. Behandelzorg richt zich op behandeling voor kwetsbare ouderen in zowel de woonzorglocaties als bij cliënten thuis. Bij Magentazorg werken 1.950 mensen voor 2.700 cliënten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-24T10:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.