Forcare krijgt eerste IHE-certificering

Certificaat

Softwareontwikkelaar Forcare ontvangt het Integrating the Healthcare Enterprise (IHE)-keurmerk. De ontwikkelaar krijgt deze omdat het voldoet aan de eisen voor gestandaardiseerde informatie-uitwisseling in de gezondheidszorg. Forcare is het eerste Nederlandse bedrijf dat dit keurmerk ontvangt.

Forcare is ontwikkelaar van een modulair softwarepakket dat bestaande systemen in de gezondheidszorg op elkaar aansluit. Hierdoor wordt medische informatie ontsloten voor zorgprofessionals, ook als deze systemen zijn gebaseerd op verschillende industriestandaarden. Het  bedrijf uit Zeist ontving als eerste Nederlandse organisatie een IHE-certificering.

IHE is een initiatief van professionals en gebruikers van ict in de gezondheidszorg en andere partijen, zoals leveranciers die betrokken zijn bij de zorgsector. De organisatie heeft als doel om informatie-uitwisseling via computersystemen binnen de zorg te verbeteren. IHE promoot sinds de oprichting in 1997 het gecoördineerde gebruik van gevestigde standaarden zoals DICOM en HL7. Systemen die zijn ontwikkeld in overeenstemming met IHE kunnen volgens het keurmerk beter communiceren. Daarnaast zijn klanten, zoals ziekenhuizen, door gebruik van deze systemen verzekerd van een veilige oplossingskeuze met minimale risico’s voor implementatie en gebruik.

Europese Commissie

De certificering van de Forcare-software betekent dat deze voldoet aan alle technische specificaties die IHE stelt aan dergelijke oplossingen. De validatie is uitgevoerd door Kereval. Dit geaccrediteerde testlab onderzocht of de Forcare-producten voldoen aan de volgende IHE-profielen: XDS, PIX, PDQ,  ATNA en CT. Alle producten in het Forcare-portfolio werden goedgekeurd.

Onlangs onderstreepte ook de Europese Commissie het belang van IHE. De commissie stelde een lijst op met in totaal 27 IHE-profielen die lidstaten bij aanbestedingen kunnen gebruiken. De Europese Commissie ziet de IHE-profielen als hét middel om normalisatie en interoperabiliteit in e-health te bewerkstelligen en daarbij een open en transparante digitale markt te creëren

Partijen die zijn aangesloten aan de IHE zijn onder andere zorginstellingen, zorgleveranciers, ict-dienstverleners en verschillende consultancybedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-24T11:40:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.