KPN en RTL investeren in e-health start-ups

Dit artikel delen:
Handen schudden

De investeringstakken van KPN en RTL Nederland bundelen hun krachten om e-health start-ups naar een hoger plan te tillen. Door middelen en bereik aan te bieden willen de partijen de groei van producten, diensten en toepassingen op het gebied van e-health versnellen en vergroten.

KPN Ventures en RTL Ventures betreden samen de e-healthmarkt. De partijen zetten middelen en bereik in om e-health-producten, -diensten en -toepassingen te versnellen en vergroten. Zo beschikt KPN over kennis op gebied van connectiviteit en heeft het een groot aantal klanten in de zorgsector. RTL verwacht met zijn tv-zenders en digitale platformen de e-health-toepassingen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De investeringstakken zoeken naar geschikte initiatieven, die de relevante expertise van beide bedrijven echt onderscheidend kan maken. Daarnaast kunnen de partijen individueel in e-health-initiatieven, zoals start-ups, investeren.

Bert Habets, ceo bij RTL Nederland: ‘E-health is een thema waar meer en meer vraag naar is in Nederland. Er is een groeiende behoefte om zelf grip te hebben op eigen gezondheid en vitaliteit en in de zorg en diensten daaromheen. Je ziet steeds vaker dat er in die markt veelal door nieuwe technologie gedreven initiatieven ontstaan van slimme, ondernemende mensen.’ Volgens Habets is de zorgmarkt nog erg versnipperd. ‘Ik denk dat partijen, zoals KPN en RTL, een grote rol kunnen spelen in het verbinden en laten groeien van deze initiatieven om zo nieuwe, innovatieve oplossingen te bieden voor bestaande problemen. Zo kunnen we de zelfredzaamheid van de samenleving op vele manieren stimuleren.’

KPN en RTL Ventures

KPN Ventures, opgezet door KPN, is een investeringsfonds dat interne innovatie in combinatie met externe kennis (ook wel bekend als outside-in innovatie) moet bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups moet vergroten. RTL Ventures is de investeringsdivisie van RTL Nederland en richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snelgroeiende bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-29T15:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.