Zorggroep Chronos start met zelfmanagement

Dit artikel delen:

Zorggroep Chronos uit Den Bosch kiest voor zelfmanagementplatform e-Vita van VitalHealth Software uit Ede. Dit platform maakt zowel zorg op maat als zorg op afstand mogelijk, zodat patiënten zelf de regie kunnen nemen over hun gezondheidssituatie en levenskwaliteit. De zorggroep is gestart met een pilot van drie maanden om te testen of patiënten daadwerkelijk gebruikmaken van het platform.

Chronos is een zorggroep met 114 huisartsen. Het merkt dat patiënten in toenemende mate behoefte hebben aan zelfmanagement. Daarom neemt het e-Vita van VitalHealth Software in gebruik. Hiervoor zijn zo’n vijf samenwerkingsverbanden van huisartsen met een pilot van drie maanden gestart. Het platform wordt in eerste instantie aangeboden aan ongeveer vijfhonderd diabetespatiënten. Met de pilot wil de zorggroep inzicht krijgen in het daadwerkelijk gebruik van de patiënten. Dit om te bepalen of e-Vita in begin 2016 moet worden uitgerold bij de overige 110 aangesloten huisartspraktijken.

Educatie en zelfmeting

e-Vita is een interactief platform voor zelfzorg. Hierbij kunnen patiënten op een ‘interactieve en digitale wijze’ in contact blijven met de zorgverlener. Sylvester Jenniskens, medisch directeur van Zorggroep Chronos: ‘e-Vita is een instrument om zorg op maat en op afstand mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel van het platform is de educatie. De zorginstelling kan documenten, afbeeldingen, video’s en dergelijke toevoegen aan de zorgpaden. Huisartsen kunnen deze relevante informatie vervolgens doorsturen naar een patiënt.’

Naast educatie is ook zelfmeting een belangrijk onderdeel. Jenniskens licht toe: ‘Huisartsen kunnen patiënten de opdracht geven om op een bepaald moment van de dag een meting uit te voeren, zoals bloedsuiker of bloeddruk. De patiënt kan deze gegevens via het systeem met de benadelende arts delen. De hulpverlener kan op zijn beurt steeds betere adviezen en doelstellingen geven.’ Deze informatie is ook interessant voor de patiënt. Zo krijgt het inzicht in de voortgang van de eigen behandeling. Jenniskens hoopt hiermee dat patiënten de regie van hun zorg in eigen handen nemen.

Chronos maakt al geruime tijd gebruik van het VitalHealth’s Keten Informatie Systeem (KIS). e-Vita sluit hier goed op aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-21T13:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.