Friese Ziekenhuizen gaan voor nieuwe HiX

Ziekenhuis

De Chipsoft-ziekenhuizen Tjongerschans uit Heerenveen en Nij Smellinghe uit Drachten zijn overgestapt naar de nieuwste versie van HiX. Chipsoft heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarmee zorginstellingen zelf het tempo en de planning van hun HiX-migratie kunnen bepalen.

Tjongerschans ging eind november als eerste ziekenhuis aan de slag met HiX na de inzet van de migratietool. De medewerkers van het ziekenhuis realiseerden binnen slechts drie maanden een succesvolle overgang. Wiebrand Hoeksma, hoofd ict van Tjongerschans laat weten dat ze door de samenwerking met Chipsoft een project van deze omvang in goede banen hebben weten te leiden. ‘De eigen regie beviel ons heel goed. We hebben nu veel HiX-kennis in eigen huis en hebben meer grip op ons eigen dossier’, aldus Hoeksma.

Vandaag, vrijdag 4 december, rondde ook ziekenhuis Nij Smellinge de HiX-migratie af. Het ziekenhuis zegt door HiX optimaal in te kunnen spelen op de digitale zorgontwikkelingen. De directeur acute zorg, Jelle Nutma, zegt ‘HiX is moderner, overzichtelijker en uniformer ingericht dan de vorige versie. Met HiX is het mogelijk om patiënten meer te betrekken bij de behandeling en ze een deel van hun dossier te laten inzien. Daarnaast biedt het systeem meer mogelijkheden om samen te werken met zorgverleners in de regio. Het wordt gemakkelijker om informatie met hen te delen.’

De migratie binnen dit ziekenhuis is in eigen beheer uitgevoerd. Hierdoor hadden de applicatiebeheerders van Nij Smellinghe al veel kennis van HiX voordat het in productie ging.

Beide ziekenhuizen zijn tevreden over de overstap. ‘Andere Friese zorginstellingen tonen ook interesse voor de migratietool’, aldus Richard Strom, Manager R&D van ChipSoft. Hij verwacht in 2016 zeker twaalf zorginstellingen met de tool te beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-04T15:58:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.