Revalidatiecentra kiezen voor ChipSoft-EPD

Dit artikel delen:
Elektronisch Patiënten Dossier

Revalidatiecentra Revant en Revalidatie Friesland stappen over op het elektronisch patiënten dossier (epd) HiX van ChipSoft. Het is voor het eerst dat twee grote instellingen zich los maken van het centraal door branchevereniging Revalidatie Nederland opgezette epd, zegt ChipSoft.

Zowel revalidatiecentrum Revant uit Breda als Revalidatie Friesland uit Beetsterzwaag kwamen deze week naar buiten met het nieuws over de overstap op het epd HiX van ChipSoft. Voorzitter van de raad van bestuur van Revant, Albert-Jan Mante, hoopt dat een epd hen gaat helpen bij de onderlinge communicatie en de informatievoorziening naar de revalidant. ‘Het tijdig kunnen beschikken over gegevens van de revalidant ondersteunt een goed verlopend revalidatieproces’, aldus Mante.

Beide centra geven aan ‘gelijke redenen’ te hebben om te investeren in een epd. Gerrie Eikelboom, raad van bestuur van Revalidatie Friesland, verteld dat de samenwerking met ketenpartners een belangrijke reden is geweest om over te stappen. ‘Met het nieuwe systeem kunnen we straks gemakkelijk en snel patiëntgegevens uitwisselen met onze ketenpartners, waaronder medisch specialisten in ziekenhuizen’, aldus Eikelboom.

HiX

HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. HiX is het zis/epd van ChipSoft en bevat alle informatie die bij een patiënt hoort. Het systeem stroomlijnt de processen binnen zorginstellingen en is inzetbaar op zowel vaste als mobiele devices.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-23T13:43:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.