Ziekenhuis-coöperatie kiest EPD ChipSoft

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

De vier samenwerkende ziekenhuizen van Coöperatie Zorg op Zuid gaan samen één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (epd) gebruiken, namelijk HiX van Chipsoft. Het betreft het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Chipsoft heeft speciaal voor de coöperatie een multibedrijven-versie van HiX ingericht. Deze inrichting maakt het delen van patiëntinformatie mogelijk en moet uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van de zorgkwaliteit.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum vormen samen de Coöperatie Zorg op Zuid. De ziekenhuizen werkten al intensief samen maar nemen nu ook het epd HiX van Chipsoft gezamenlijk in gebruik. Dit systeem moet bijdragen aan het verbeteren van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid in de regio.

Het is, naar eigen zeggen, de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen met één epd-systeem gaan werken. ‘Het systeem maakt het delen van patiëntinformatie mogelijk, zowel met de ziekenhuizen onderling als met de ketenpartners, zoals huisartsen, apothekers en laboratoria. D&A medical group heeft ons begeleid bij het intensieve proces om te komen tot een gezamenlijk doel’, aldus Anton Westerlaken, voorzitter van Maasstad ziekenhuis, namens de coöperatie. 

Voor dit project heeft Chipsoft een ‘multibedrijven-inrichting’ gemaakt binnen HiX. ‘In dit systeem kan patiëntinformatie waar gewenst worden gedeeld en worden afgeschermd waar het moet’, zegt Hans Mulder, algemeen directeur van Chipsoft.

Hiernaast werken de ziekenhuizen met één centraal planningsysteem voor het maken van afspraken. Dit bestaat uit één database en één beheerorganisatie. Doordat de ziekenhuizen de financiële afhandeling van elkaar scheiden blijven ze volledig zelfstandig. ‘Onze verwachting is dat meerdere regio’s in Nederland dit voorbeeld van de Coöperatie Zorg op Zuid zullen volgen’, aldus Mulder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T14:41:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.