Rijnstate positief over proef met webconsult

Dit artikel delen:

Artsen, verpleegkundigen en patiënten van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem zijn positief over een proefproject met webconsults. Die proef met spreekuren via een webverbinding is eind december 2015 gestart op de afdelingen Longgeneeskunde en Interne geneeskunde en wordt uitgebreid met patiënten van Vitalys, een kliniek tegen overgewicht en onderdeel van het ziekenhuis. Het project duurt ongeveer drie maanden.

De gebruikte oplossing, Virtueel Spreekuur komt voort uit een samenwerking tussen de afdeling Informatisering van Rijnstate en ict-leverancier Info Support. Zij hebben de toepassing ontwikkeld en uitvoerig getest. Op dit moment is een consult via een tablet nog niet mogelijk, maar het ziekenhuis laat weten dat daar aan gewerkt wordt.

Patiënten kunnen vanuit huis of een andere locatie waar zij zich bevinden, online met live beeld en geluid contact hebben met de arts in het ziekenhuis. Er wordt een beveiligde verbinding opgezet zodat informatie uit het patiëntendossier gedeeld kan worden. Patiënten moeten zich vooraf registreren en plaatsnemen in de digitale wachtkamer.

Het initiatief voor Virtueel Spreekuur kwam van de afdelingen Longgeneeskunde en Interne Geneeskunde van het ziekenhuis. Op die afdelingen en bij hun patiënten bestond de behoefte aan snellere en eenvoudige vervolgconsulten.

Webconsult

'De belangrijkste voordelen van het Virtueel Spreekuur voor patiënten zijn dat zij minder onderbreking van de werkdag en minder verlies van vrije tijd hebben. Daarnaast is de gang naar het ziekenhuis en het zoeken naar een parkeerplaats niet nodig', reageren de artsen.

Het eerste gesprek tussen arts en patiënt is altijd op locatie van Rijnstate. Vervolgconsulten worden, als arts en patiënt zich hier beiden in kunnen vinden, via Virtueel Spreekuur uitgevoerd. Kosten van een webconsult worden vergoed uit de basisverzekering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-18T16:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.