Everest bouwt afhandelingssysteem voor WSG

ICT-dienstverlener helpt jeugdbeschermingsinstantie met decentralisatie

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Everest heeft een zaakafhandelingssysteem gebouwd voor en geïmplementeerd bij de Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, de William Schrikker Groep (WSG). Het systeem is ongeveer een half jaar geleden breed uitgerold bij de WSG om de veranderingen als gevolg van de decentralisatie van jeugdzorg, werk en inkomen te ondersteunen. Het wordt dan ook gebruikt bij het maken van een plan van aanpak voor cliënten en moet in de toekomst verder worden uitgebreid.

Door de geplande decentralisaties van jeugdzorg, werk en inkomen ging de Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, de William Schrikker Groep (WSG), anders kijken naar zijn it-systemen. De WSG maakte al gebruik van het primaire basisregistratiesysteem waar Bureau Jeugdzorg Instellingen gebruik van maken. Deze oplossing was door de geplande decentralisaties echter niet meer toereikend.

De William Schrikker Groep koos er voor om een nieuwe, intelligente applicatie door Everest te laten bouwen op het Blueriq-platform van de ict-dienstverlener, als toevoeging aan het primaire basisregistratiesysteem. Maurice Rademaker, adviseur informatievoorziening bij WSG, legt uit dat de WSG-medewerkers al goede ervaringen met het Blueriq-platform had en dat de adviserende rol van Everest hen goed beviel.

Nieuwe applicatie

De nieuwe applicatie, Slim, is ongeveer een half jaar geleden breed uitgerold en biedt onder andere intelligente web-formulieren, procesondersteuning en genereert output in de vorm van documenten. Met behulp van de applicatie kan de instelling efficiënter een plan van aanpak opstellen voor gezinnen waarvan een kind onder toezicht van de WSG is geplaatst. De applicatie trekt namelijk conclusies op basis van de informatie die in het systeem wordt ingevoerd en stelt op basis daarvan relevante vervolgvragen. De informatie hoeft eenmalig ingevoerd te worden en er kunnen relaties tussen verschillende documenten worden aangemaakt. Daarnaast meldt de applicatie welke informatie nog ontbreekt en het zorgt ervoor dat alle informatie automatisch in het dossier van het desbetreffende kind wordt opgeslagen, door de koppeling met het document management systeem.

Daarnaast kunnen onderdelen van de applicatie gemakkelijk door beheerders zelf worden aangepast, doordat de applicatie werkt op basis van modellen. Daar hoeft dus geen programmeren aan te pas te komen. Hierdoor kan er een snellere vertaalslag van de business naar de it-oplossing worden gerealiseerd.

Volgens Rademaker heeft de WSG in korte tijd een grote efficiëntieslag weten te realiseren. 'Slim zorgt voor minder administratieve lasten en een betere onderlinge samenwerking, waardoor alle aandacht naar het gezin uit kan gaan. Daar gaat het ons uiteindelijk om.'

Hergebruik applicatie

De applicatie is op maat gemaakt voor de WSG, maar volgens Annery Lucassen, senior accountmanager publieke sector bij Everest, is het systeem goed te kopiëren. 'Door organisaties binnen de jeugdzorg-keten kan deze applicatie zeker worden hergebruikt.'

Uitbreiding

De WSG en Everest hebben diverse plannen om de applicatie uit te breiden, zodat de efficiëntie en snelheid verder verhoogd kunnen worden. Lucassen licht toe dat de ervaringen van de medewerkers van het afgelopen half jaar de leidraad zullen vormen voor het uitbreiden van de applicatie. 'Daar zijn op dit moment nog geen concrete voorbeelden van te noemen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-19T10:46:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.