Philips behaalt bijna helft omzet uit zorg-ICT

Dit artikel delen:

De omzet uit ict-oplossingen voor de zorg bepaalt voor een steeds groter deel de omzet van Philips. In de jaarcijfers die het Eindhovense concern over 2015 presenteert is de omzet van de zorgdivisie met 10,912 miljard euro goed voor bijna de helft (45 procent) van de omzet van het bedrijf. In totaal kwam de omzet uit op 24,44 miljard euro.

Het concern presenteerde vandaag zijn cijfers over 2015. De omzet uit zorg-ict kwam in 2015 uit op 10,912 miljard euro. De divisie Consumentenelektronica en lifestyle was goed voor 5,347 miljard euro, de licht-divisie droeg 7,411 miljard bij en de tak voor innovatie en diensten 0,574 miljard euro. De totaalomzet komt daarmee uit op 24,44 miljard. Onder de streep noteerde het concern 659 miljoen euro waar het in 2014 nog om 411 miljoen euro ging.

Philips' zorgactiviteiten groeide met name in Noord-Amerika en West-Europa en het bedrijf zag de activiteiten in China weer aantrekken. Het sloot meerdere samenwerkingen rondom dienstverlening voor het optimaliseren van de zorglogistiek. Er werden onder meer contracten getekend met Mackenzie Health in Canada, Granada’s Clinical Hospital in Spanje en Hospices Civils uit Lyon.

Jaar op jaar steeg de omzet uit het aanbod van ict-oplossingen voor de zorgsector met 4 procent, licht Philips toe. De orderintake is met 15 procent gegroeid.

Uitgesplitst

In een toelichting meldt Philips dat het bedrijf in zijn zorgdivisie een hoge tweecijferige groei behaalde in het onderdeel voor beeldverwerkende systemen (Imaging Systems); zorginformatiesystemen en de tak voor oplossingen en diensten groeiden met enkele cijfers. De groei van customer-services was minimaal en de resultaten van de activiteiten rond patiëntenzorg en monitoringsystemen bleven gelijk aan 2014.

Philips is van plan om begin 2016 zijn lichtdivisie onder te brengen in een aparte tak. Daarmee zal de omzet uit zorg-oplossingen een nog groter aandeel krijgen in de omzet. Philips stelde in oktober 2015 voormalig UMC-directeur Jan Kimpen aan tot directeur van zijn zorgdivisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-26T13:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.