PharmaPartners lijft MijnMedicijncoach.nl in

Dit artikel delen:

PharmaPartners, een zusterorganisatie van Pinkroccade, heeft MijnMedicijncoach.nl overgenomen van 2Comply. MijnMedicijncoach.nl is een patiëntenportaal dat zich richt op het bevorderen van de therapietrouw van chronische medicatiegebruikers. Honderden apotheken en tienduizenden patiënten maken hier gebruik van.

PharmaPartners, specialist in ict voor de geïntegreerde eerstelijnszorg, brengt met de overname van MijnMedicijncoach.nl de visie op mensgerichte zorg-ict in de praktijk. ‘MijnMedicijncoach.nl faciliteert zelfmanagement van patiënten door het geven van betrouwbare geneesmiddelinformatie, een actueel medicatieoverzicht, begeleiding bij het medicijngebruik en het faciliteren van een makkelijk contact met huisarts en apotheker. Hierdoor krijgen patiënten een beter beeld van hun aandoening en therapie. Zij slikken hun medicijnen niet meer omdat het moet, maar omdat zij dat willen’, aldus Sander de Jong, managing director PharmaPartners Farmacie.

Door toevoeging van MijnMedicijncoach.nl aan het productportfolio krijgen mensen met een chronische aandoening meer mogelijkheden om verantwoord om te gaan met hun gezondheid. ‘Rekening houdend met de aandacht voor substitutie van de tweede naar de eerstelijnszorg, zien we met deze toepassing een kans om meer gezondheidswinst tegen reële kosten te stimuleren en realiseren. Een ambitie die onze klanten ook dagelijks na-streven’, vult Dorinda van Oosten, Managing Director PharmaPartners Huisartsenzorg aan.

Wie is wie

PharmaPartners is, net als Pinkroccade,  onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), de Nederlandse operating group van het in Canada beursgenoteerde Constellation Software (CSI). 2Comply is in 2005 opgericht door zorgverleners die een oplossing wilden bieden aan gebruikers van chronische medicatie. Deze moest grootschalig toe te passen zijn en op de individuele gebruiker worden afgestemd. Die oplossing werd MijnMedicijncoach.nl. De ontwikkeling kwam tot stand met steun van farmaceutische bedrijven en wordt ondersteund door diverse partners, waaronder patiëntenorganisatie NPCF, Nivel en het Pharmo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar ik de grootste moeite mee heb, dat zullen niet weel meer verbazen, dat is dat persoonlijke data, zoals patiënten gegevens een financial commodity zijn geworden met alle kwalijke gevolgen van dien. Niet alleen is het mogelijk via tal van schimmige constructies en schijnovereenkomsten achter de private gegevens van patiënten te komen, door zorgverzekeraars, ik vraag me hier namelijk tegelijkertijd af of al die eigenaren van die patiënten gegevens formeel toestemming hebben gegeven voor een dergelijke transitie.

Ik blijf dit soort zaken gevaarlijk vinden voor de persoonlijke integriteit van patiënten die het betreft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-05T16:57:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.