CSC beheert DBC-declaratiesysteem Vecozo

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

CSC Nederland gaat samen met Vecozo de Declaratie Grouper hosten, beheren en doorontwikkelen. Het systeem staat ook bekend onder de naam DBC Grouper (DBC = diagnosebehandelcombinatie). Alle Nederlandse zorginstellingen verrichtingen hiermee centraal hun aanmelden voor financiële afhandeling door de zorgverzekeraars.

CSC Nederland heeft de Declaratie Grouper ontwikkeld. Deze draait nu in de omgeving van Vecozo en verwerkt circa vijftien miljoen berichten per maand. Het systeem zet alle zorgactiviteiten in Nederland om in declarabele producten. Vecozo en CSC hebben een contract met een looptijd van een jaar getekend om de test-, acceptatie- en productiesystemen voor de Declaratie Grouper te beheren. Het gaat om het netwerkbeheer, databasebeheer en monitoring van de omgeving waarin de DBC Grouper draait.

Vecozo

Vecozo is het landelijke communicatiepunt voor ketenpartijen in de zorg. Het faciliteert een digitale omgeving waarin ketenpartijen (zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten) veilig gegevens kunnen uitwisselen.  

Voor de Declaratie Grouper handelt Vecozo in opdracht van Stichting Grouper. Deze laatstgenoemde Grouper bestaat uit brancheverenigingen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Het nam op 1 januari Declaratie Grouper en de Onder Handen Werk (OHW)-Grouper over van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is zorgwekkend. Nu komt onze persoonlijke zorg informatie in de handen van een Amerikaans bedrijf, welke ook opdrachten uitvoert voor Amerikaanse Department of Defense.

Kortom, goodbye privacy.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-08T11:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.