Vakbeurs Zorg & ICT zet gebruiker centraal

Dit artikel delen:

Er is tegenwoordig geen enkele zorginstelling die niet bezig is met innovatie. De zorgmarkt is daardoor booming business voor verschillende ict-leveranciers en -dienstverleners. Er zijn steeds meer oplossingen en toepassingen op de markt specifiek voor de zorg.

Aan de ene kant innoveren in bijvoorbeeld mobiele zelfhulptoepassingen, maar aan de andere kant is er ook nog genoeg te verbeteren aan de basisinfrastructuur in de instelling zelf. Kortom de zorg kan wat ondersteuning gebruiken bij de keuze in bijvoorbeeld outsourcing van dataopslag en cybersecurity, maar ook in de ontwikkeling van webapplicaties, portalen en zorgpaden.

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT 2016, dat van 5 tot en met 7 april plaatsvindt in de Jaarbeurs, worden alle handvatten aangereikt om inspiratie en informatie op te doen voor het verbeteren van zorgprocessen en -toepassingen met het oog op élke gebruiker. Want dat patiënten en cliënten de kern zijn in het zorgproces is bekend, maar ook zorgverleners zijn een belangrijke, en vaak bepalende, gebruiker van ict-toepassingen in de zorg.

Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs IT Media, geeft aan dat de organisatie zich dit jaar naast kennisoverdracht en innovaties ook richt op de rol van de gebruiker. ‘Want de producten bieden alleen meerwaarde en zullen het gewenste resultaat geven wanneer deze op de juiste manier worden gebruikt.’

Inhoudelijk programma

Het programma bestaat uit diverse seminars en presentaties, en wordt in de komende weken verder aangevuld. Onder andere Yuri van Geest komt spreken over de convergentie en symbiose van ict, biotech, nanotech, neurotech, robots, artificiële intelligentie, 'nieuwe' energie, brain computer interfaces, 3D printers en ruimtevaart, kortom singularity en exponential medicine. Daarnaast worden de eerste gebruikerservaringen gedeeld van het patiëntenportaal van het UMC, dat nu een jaar wordt gebruikt. In totaal vinden er 64 sessies per dag plaats, verdeeld over acht theaters.

Bezoekers krijgen een combinatieticket dat ook toegang biedt tot het evenement Welkom in de Zorg  op 6 en 7 april 2016, ook in Jaarbeurs. Hier krijgen zij meer informatie over gastvrijheid en beleving in de zorg. Toegang tot de beurs is na registratie gratis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-25T10:16:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.