Zorgtak Philips kiest Sofon voor offerte-beheer

Dit artikel delen:

Elektronicaconcern Philips Healthcare gaat gebruikmaken van offerte- en configuratie software (CPQ) van Sofon. Die software voor het beheer van offertes, contracten en de ondersteuning van verkooptrajecten wordt als clouddienst geleverd. De software ondersteunt de verkoopafdeling van de zorgtak van Philips op verschillende locaties in de wereld.

Sofon integreert de software in de Salesforce- (crm) en Microsoft Azure-omgeving (cloud diensten) van de multinational. De overeenkomst met Philips volgt op een certificering van Sofon door Microsoft. Zij kende de softwareleverancier een gouden partnerstatus toe. Om die status te behalen zijn onder meer de producttests, klanttevredenheid, projectresultaten en gecertificeerde medewerkers beoordeeld.

Sofon-directeur Paul Kimmel regaeert: ‘Met deze opdracht bewijzen we dat we ons kunnen en durven meten met veel grotere system integrators. Voorheen waren alleen zij in staat om een cloud-oplossing in deze orde van grootte aan te kunnen bieden.’

Sofon is onderdeel van investeringsmaatschappij Main Capital dat in augustus 2012 een meerderheidsbelang in het bedrijf verwierf. Man richt zich expliciet op bedrijven die software als dienst leveren (software as as service). 

Science Park Eindhoven

Sofon levert CPQ (Configure Price Quote)-oplossingen die worden ingezet voor uiteenlopende toepassingen. Ze hebben vrijwel altijd betrekking op het klantspecifieke verkoopproces. In het bijzonder op het verbeteren van die processen, waarbij offertes, contracten en orders én de daarin vastgelegde condities een centrale rol spelen. Sofon ondersteunt zowel het verkoopproces als de inhoud ervan. Het bedrijf is gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-30T11:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.