Zelfzorgsoftware Vitalhealth gecertificeerd

Zorg & ICT 2016

Dit artikel delen:

De zorgcoöperatie Zelfzorg Ondersteund heeft opnieuw voor een jaar haar certificering verleend aan e-Vita, de zelfzorgsoftware van de Nederlandse leverancier Vitalhealth. Nadat e-Vita in 2015 als één van de eerste zelfzorgplatforms een positieve beoordeling kreeg, heeft de softwareleverancier nog een aantal verbeteringen aangebracht na feedback van gebruikers. Die vormden de basis voor de hernieuwde certificering.

Zo is er in de nieuwe versie van e-Vita de mogelijkheid om gebruik te maken van MijnCOPDCoach. Deze monitoring op afstand helpt de copd-patiënt buiten de consulten om goed in beeld te blijven bij de praktijk, en voorkomt zo aantoonbaar exacerbaties (verergering van ziektebeeld). Ook is het mogelijk om draagbare apparaten (wearables) te koppelen, waardoor patiënten deze data niet meer handmatig hoeven in te voeren.

De stichting Zelfzorg Ondersteund is een coöperatie waarin patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en verzekeraars samenwerken om een grootschalige implementatie van zelfmanagement te realiseren. In dit kader is een toetsingskader ontwikkeld voor zelfzorgplatforms dat moet helpen het kaf van het koren te scheiden. Zorgverzekeraars adviseren alleen de door deze coöperatie goedgekeurde zelfzorgplatforms te gebruiken.

Zelf regelen

Het ZelfZorg Platform e-Vita is gepersonaliseerd waardoor de patiënt in staat is om de informatie te selecteren en bekijken waar hij interesse in heeft. De patiënt kan op zelf gekozen momenten coaching volgen en het portaal maakt het ook mogelijk om tussen de consulten door informatie uit te wisselen met zorgverleners. Voorbeelden van activiteiten die in e-Vita kunnen worden uitgevoerd zijn het samenstellen van een behandelteam, het invullen van vragenlijsten, het volgen van educatie, het meten van de bloeddruk, het invoeren van een dagcurve, het invullen van een zelfcontrole en het opstellen van doelen en acties.

Evenals alle andere oplossingen van VitalHealth, is e-Vita gebaseerd op het VitalHealth Platform. Dit is een modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg die speciaal is ontworpen om (cloudgebaseerde) zorgoplossingen te realiseren.

Zorg & ICT

Vitalhealth is aanwezig op de beurs Zorg & ICT bij standnummer 01.C020. De ict-beurs vindt plaats van 5 tot en met 7 april 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Registreer nu voor gratis toegang tot de beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.