ChipSoft implementeert EPD bij Belgisch ziekenhuis

Dit artikel delen:
Arts

De Amsterdamse softwareleverancier ChipSoft implementeert zijn elektronisch patiëntendossier (epd), HiX, bij het Belgische Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Dit is voor ChipSoft het eerste buitenlandse ziekenhuis dat het epd in gebruik neemt. Het Belgische ziekenhuis digitaliseert hiermee zijn dossiervoering en geeft vorm aan het e-Gezondheidsplan van minister De Block.

ZOL zet met het EPD van Chipsoft een stap in de informatisering van het ziekenhuis. Nu gebeurt alle registratie nog klassiek, soms zelfs handgeschreven. Met de omschakeling naar één uniform geïntegreerd systeem (epd) digitaliseert het zijn dossiervoering.

Daarnaast speelt het ZOL in op het e-Gezondheidsplan, dat werd opgesteld door minister Maggie De Block. In dit plan maak de minister veertig miljoen euro vrij om ziekenhuizen te ondersteunen in hun omschakeling naar een elektronisch patiëntendossier. Zij stuurt er onder meer op aan dat ieder ziekenhuis in 2018 een EPD gebruikt dat de huidige papieren dossiervoering vervangt.

Erwin Bormans, ceo bij ZOL: ‘Minister De Block zet nadrukkelijk in op digitalisering binnen de zorg. Zij stuurt er onder meer op aan dat ieder ziekenhuis in 2018 een EPD gebruikt dat de huidige papieren dossiervoering vervangt. Met de keuze voor de geïntegreerde totaaloplossing die ons EPD biedt, profileert het ZOL zich als voorloper.’

De opstart van de eerste fase is voorzien voor 1 mei 2017. Dan worden zes divisies omgeschakeld. Dit gebeurt samen met de Spoedafdeling en het Operatiekwartier en een aantal ziekenhuisbrede functionaliteiten zoals het agendabeheer. De overige vier divisies volgen daarna gelijktijdig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte Mevrouw / Heer,

ZOL is niet de eerste Belgische of Buitenlandse implementatie van het Chipsoft EPD.
Kom gerust bij ons eens kijken...

Dr. Jo Leenders, Hoofdgeneesheer
Sint-Dimpna Ziekenhuis te Geel, België
www.ziekenhuisgeel.be

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-04T17:13:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.