Intrakoop biedt ICT-zorg op maat met Protinus IT

Dit artikel delen:
Beeldbellen

Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg gaat samenwerken met Protinus IT uit Houten om zorgorganisaties ict-producten en -diensten (op maat) aan te kunnen bieden. Intrakoop levert deze nieuwe service naar aanleiding van vragen van leden. Zij hebben behoefte aan gespecialiseerde hulp bij hun ict-vraagstukken. Als de inkoopcoöperatie van de zorg bedient Intrakoop circa zeshonderd ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland.

Intrakoop en Protinus IT bieden onder andere een ict-webshop aan met ruim 800.000 producten tegen concurrerende prijzen. Leden van de coöperatie hebben de mogelijkheid om hun aankopen bij deze shop te plaatsen. Ook is er een kennisportaal voor advies en oplossingen op het gebied van infrastructuur- en cloudvraagstukken. Ook organiseren de twee partijen voor leden seminars om nog meer gespecialiseerde kennis te kunnen delen. 

Veel zorgorganisaties worstelen met lastige ict-vraagstukken, die bovendien zeer kostbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoge kosten voor beheer, licenties en exploitatie. Door gebrek aan specialistische kennis en gebrek aan goede partners kunnen projecten mislukken of veel duurder uitpakken. Protinus IT brengt aan de hand van ‘managed sourcing’ de concrete behoeftestelling in beeld en selecteert daarbij de juiste leveranciers. Zo worden zorgorganisaties geholpen bij het maken van de juiste keuzes.

Gecompliceerd

Frank Kaptein, directeur van Intrakoop: ‘Zorgorganisaties hebben in toenemende mate te maken met een gecompliceerde ict-markt met een brede verscheidenheid in aanbod en leveranciers. Onze leden vragen ons steeds vaker om hulp bij het verwerven van middelen en diensten. Samen met Protinus maken we ict-vraagstukken inzichtelijk en worden producten en diensten tegen de beste prijs aangeboden door leveranciers. Zo kunnen onze leden flexibel en efficiënt werken.’

Marcel Nulden, algemeen directeur Protinus IT: ‘Wij zijn van mening dat er vanuit ict-perspectief meer overeenkomsten zijn in de zorg dan verschillen. Toch hebben de leveranciers de afgelopen jaren van de verschillen weten te profiteren.’ Daar komt volgens Nulden met de ict-omgeving voor Intrakoop-leden verandering in. Nulden: ‘Op deze manier brengen wij de hele markt in kaart, zodat elke zorgorganisatie in staat is de beste oplossing voor elk ict-vraagstuk te vinden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T18:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.