PK Automatisering zet CU-Box spoedhulp in cloud

Dit artikel delen:

CU-Box

PK Automatisering heeft zijn CU-Box mobiel informatieplatform voor spoedhulpverleners uitgebreid met een cloudvariant. Deze versie laat zich zonder speciale inbouwwerkzaamheden in het voertuig gemakkelijk gebruiken door spoedartsen, spoedauto-chauffeurs en andere voor spoedhulpverlening gecertificeerde medewerkers. PK demonstreert het systeem tijdens ExpoRIC 2016, een vakbeurs voor veiligheidsprofessionals dat van 2 tot en met 4 juni plaatsvindt op vliegveld Twenthe, de voormalige vliegbasis bij Enschede.

PK Automatisering uit Assen levert met CU-Box een mobiel systeem voor berichtenverkeer, navigatie en data-uitwisseling voor de spoedeisende zorg. Om dit systeem in voertuigen te gebruiken was tot nu toe inbouwapparatuur, waaronder een apart modem, nodig. PK Automatisering heeft inmiddels een versie beschikbaar waarbij de functionaliteit vanuit de cloud wordt aangeboden. Daardoor hoeven de kosten niet langer een belemmering te vormen voor spoeddiensten die doorgaans voor hun operationele uitgaven met krappe budgetten moeten werken.

Hulpdiensten

De cloudversie van het mobiele informatieplatform CU-Box kent in vergelijking met de oorspronkelijke versie meer generieke functionaliteit. Daardoor is de oplossing ook bruikbaar voor andere hulpdiensten.

‘Hoewel CU-BOX in de huidige vorm geheel is toegespitst op de spoedeisende zorg, leent het concept zonder inbouw van speciale communicatievoorzieningen in voertuigen zich ook voor andere toepassingen in het domein van de openbare orde en veiligheid. Overal waar het primaire proces aan kwaliteit wint door het bundelen van informatie uit verschillende bronnen levert onze basistechnologie meetbare meerwaarde’, aldus Jack Paas, directeur van PK Automatisering.

PaaS

PK Automatisering beheert vanuit eigen meldkamers en datacenters in Assen en Eindhoven de netwerkinfrastructuur voor de spoedeisende zorg. Daarnaast biedt de zorgautomatiseerder uit Assen vanuit het KPN Tier IV-datacenter in Eindhoven integratiediensten aan, waarmee verschillende applicatiesoftwareproducten voor zorginstellingen probleemloos data kunnen uitwisselen. Daarbij biedt PK de Ensemble-software van InterSystems, die het gebruikt als data-integratielaag, aan op basis van platform as a service (PaaS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.