LUMC host patiënteninformatiesysteem Alrijne Ziekenhuis

Dit artikel delen:
Ziekenhuis

Het Leids Universitair Medisch Centrum gaat de infrastructuur en het beheer van het patiënteninformatiesysteem HiX van ChipSoft verzorgen voor het Alrijne Ziekenhuis. Het ziekenhuis stapt in november over op HiX. Het LUMC levert de infrastructuur en verzorgt het technische applicatiebeheer.

De afgelopen jaren zorgde het directoraat ict van het LUMC ervoor dat het patiëntensysteem Ezis, de voorganger van HiX, draaide voor het Diaconessenhuis Leiden. Mark de Jong, raad van bestuur Alrijne: ‘Door HiX in te voeren in het hele Alrijne Ziekenhuis kunnen we makkelijker gegevens uitwisselen en afspraken en opnames centraal plannen.' 

Ook Henk Gerla (raad van bestuur LUMC) is enthousiast. ‘Wij werken op meerdere fronten samen met Alrijne. Daar past deze samenwerking in. Dat we hetzelfde ict-systeem hanteren maakt het uitwisselen van patiëntendata in de toekomst makkelijker.' Het Alrijne ziekenhuis is een fusie tussen het Diaconessenhuis Leiden en het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp/Alphen aan den Rijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-13T11:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.