Brabant steekt 85.000 euro in proeftuin e-zorg

Dit artikel delen:

Provinciehuis Den Bosch

De provincie Noord-Brabant steekt 85.000 euro in Brainport Healthy Living Lab. Met die subsidie kunnen toepassingen van elektronische zorg en zorginnovaties worden getest en uitgevoerd. Door de subsidiëring krijgen mkb’ers en start-ups de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te introduceren en door te ontwikkelen.

In het lab, dat gelinkt is aan de brainport-regio Eindhoven, wordt actief geëxperimenteerd met beschikbare technologische, organisatorische en sociale innovaties in de zorg. Het doel is om uiteindelijk de vitaliteit, het gezond ouder worden en zorg te verbeteren.

'Met de proeftuin ontstaat een omgeving waarin de opschaling van eHealth wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. De proeftuin creëert een grote economische waarde voor de regio', schrijft de provincie in een toelichting op de website.

Gedeputeerde Bert Pauli: 'De provincie onderschrijft de ambities en intenties van dit initiatief en ondersteunt bij de verdere uitrol van de proeftuin. Het Lab draagt bij aan onze economische doelstelling en biedt oplossingen voor de maatschappelijke opgave gezond ouder worden.'

Brainport Healthy Living Lab

'De zorgsector staat voor grote uitdagingen en zal de komende jaren het aanbod fundamenteel moeten herstructureren om ook in de toekomst passende zorg op de juiste plaats en het juiste moment te kunnen leveren', licht de provincie toe.

Zorgpartijen, het bedrijfsleven en kennisinstellingen in de Brainport regio hebben de ambitie uitgesproken voor het opzetten van het Brainport Healthy Living Lab. 'Het initiatief heeft de potentie om een voorbeeld te zijn hoe dit nieuwe zorglandschap eruit kan zien: met grootschalige inzet van eHealth, in combinatie met nieuwe organisatiemodellen in de zorg en met meer mogelijkheden voor de patiënt om zelf regie te voeren', schrijven de betrokkenen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-01T14:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.