Student in trek bij ICT-projecten in de zorg

Dit artikel delen:

Studenten worden steeds vaker ingezet voor de begeleiding van ict-implementaties in de zorg. Bij de invoering van een elektronisch patiënten dossier (epd), ziekenhuis informatiesysteem (zis) of elektronisch cliënten dossier (ecd) zetten zorginstellingen, uitzenders en dienstverleners steeds vaker studenten in. Die trend wordt gesignaleerd door Zorgvisie.

Het vakblad voor management en directie in de gezondheidszorg, Zorgvisie, signaleert dat studenten al lang niet meer alleen worden ingezet voor eenvoudige uitzendklussen zoals data-invoer. Ze begeleiden bijvoorbeeld steeds vaker trainingen van eindgebruikers, denken mee over de lesstof van die cursussen, testen systemen en schrijven nieuwe werkprocessen uit.

Vooral hbo- en wo-studenten aan een zorgopleiding, die veel affiniteit hebben met ict, zijn gewild. Ze worden bijvoorbeeld ingezet bij grote ict-projecten in de zorg. In het Zorgvisie-artikel zegt projectmanager zorg van uitzendbureau Studentalent, Marlon Dolman: ‘We ondersteunen steeds meer grote ziekenhuizen bij complexe en tijdrovende epd/zis-projecten. Zo trainen we bij diverse ziekenhuizen medewerkers voor nieuwe epd’s. Daarnaast vullen we de voorgeschiedenis aan, bouwen we formulieren in het epd en bieden we ook ondersteuning op het gebied van functioneel beheer. En zo lopen er honderden studenten per jaar overal in het land rond om allerlei ict-klussen te doen. Het verspreidt zich echt als een olievlek.’

De uitzendbureaus gaan ook steeds vaker samenwerkingen aan met ict-dienstverleners in de zorg. Die bedrijven beschikken vaak over ervaren consultants, maar zijn bij grote trajecten vaak op zoek naar extra ondersteuning op flexibele basis. Dolman vertelt aan het vakblad: 'We plaatsen medische wo- of hbo-studenten met aantoonbare ervaring en affiniteit met it, een snelle leercurve, analytisch denkvermogen, goede communicatieve vaardigheden en die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-03T10:36:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.