PK biedt zorgsector cloudomgeving KA

Dit artikel delen:

PK Automatisering biedt zorginstellingen een veilige en functioneel schaalbare omgeving voor hun kantoorautomatisering (ka) onder de naam Private Cloud van PK. Deze clouddienst voldoet volgens de zorgautomatiseerder aan de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid. Chronos Zorggroep is de eerste organisatie die Private Cloud van PK afneemt.

Chronos Zorggroep is een samenwerkingsverband van 95 huisartsen in ’s-Hertogenbosch en omstreken, gespecialiseerd in de organisatie en de behandeling van chronische ziekten in de eerste zorg.

PK maakt voor zijn cloudaanbod gebruik van eigen servers en opslagsystemen in het KPN-datacenter op de High Tech campus in Eindhoven, het eerste zogeheten Tier IV-datacenter in Nederland.

Specialisten

‘Het goed inrichten en beheren van de kantoorautomatisering is geen taak die behandelaars, maar ook administratieve medewerkers er zo maar even bij kunnen doen. Het vergt expertise in it en internetfaciliteiten. Daarnaast maakt regelgeving omtrent het afdoende beveiligen van privacy gevoelige data het noodzakelijk om het beheer van de gegevens ook in de kantooromgeving te professionaliseren’, aldus Jack Paas, directeur van PK Automatisering.

Zijn bedrijf heeft ervaring met zowel applicaties als de telecommunicatie-infrastructuur bij organisaties in de spoedeisende hulp, bij GGZ instellingen en instellingen voor de ouderenzorg. ‘Met onze private cloud-diensten kunnen zorgverleners zich focussen op hun eigen discipline en de it-gerelateerde randzaken, zoals het beheer van het netwerk, de mobiele apparaten, de servers en de Windows Office-toepassingen overlaten aan specialisten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T11:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.